”Gnocchi”
cu fasole.
Ingrediente/4 portzii
sosul:
-
3 ling. ulei
-
50 gr. unt
-
1 ceapá
-
2 ardei kalifornia rosu, verde
-
5 cátzei usturoi
-
300 gr. ”baby” spanac
-
300 gr. rosii
-
300 gr. fasole din conservá
-
1 ling. vegeta
-
piper dupá gust
-
100 gr. mozzarella rázálit
-
50 gr. parmesan rázálit
gnocchi:
- 800 gr. cartofi
-
3 ouá
-
1 ling. vegeta
-
2 ling. unturá gíscá
-
50 gr. unt
-
3 ling. ulei
-
1 leg.pátrunjel verde
-
fáiná cítá cuprinde
modul de
preparare
gnocchi:
-curátám cartofii íi fierbem ín apá
condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pa masa
de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de
gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
-dupá ce
cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a
obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de
grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru
gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de
lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de
scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm , opreratzia de
rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
-punem apá la
fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu putziná sare, cínd apa clocoteste
adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd
alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá
caldá,
-íncingem untul
ín 3 linguri ulei píná face spumá, luám
vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat
adáugám gnocchi, íi ínvírtim de cíteva ori,
sosul:
-íncingem 3
ling. ulei si untul, tocám ceapa márunt si ardeiul mare, cálim ceapa si ardeiul
íl inmuiem doar, adáugám rosiile decojite, usturoiul pisat, spanacul,
condimentám cu vegeta piper dupá gust, stingem cu 2 dl apá, fierbem píná sosul
se íngroasá putzin, adáugám conserva de fasole, fierbem 3 minute, adáugám
cascavalul rázálit sau táiat ín cubuletze, conserva de fasole si fierbem íncá
3-5 minute apoi presárám cu pátrunjel verde tocat si servim caldá, eventual
presáratá cu cascaval, dupá dorintzá si preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése