Tocánitzá
cu gnocchi
ingrediente/4 portii
tocánitzá:
- 800 gr.
ceafá de porc
- 1 ling.
vegeta
- 1 buc.
praz márime medie
- 3 buc.
ardei kalifornia
- 3 buc.
rosii
- 2 ling.
ulei
- 200 gr.
panceta { caizer }
- 1
linguritzá boia
- 1
linguritzá pastá kapia
- 1 vírf
cutzit piper
- 5 cátzei
usturoi
- 5 ling.
smíntíná
- 3 ling.
fáiná
gnocchi:
- 800 gr. cartofi
- 3 ouá
- 1 ling. veget
- 2 ling. unturá gíscá
- 50 gr. unt
- 3 ling. ulei
- 1 leg.pátrunjel verde
- fáiná cítá cuprinde
Modul de
preparare
tocánitza:
-íntr-o
cratitzá cu peretzii ínaltzi íncingem uleiul si prájim caizerul, apoi ín
grásimea rezultatá cálim prazul táiat márunt, si ardeii kalifornia, presárám
boiaua si imediat adáugám carnea táiatá ín cuburi, si ínnábusim la foc iute,
píná ce scade apa, prájim putin, apoi stingem cu apá píná la nivelul
ingredientelor si fierbem circa 20 minute presárám cu vegeta, piper, pasta de
ardei, usturoiul pisat si fierbem-ínnábusim mai departe 30 minute, asezonám de
condimete, apoi mestecám 2 linguri fáiná cu smíntíná, turnám peste tocánitzá si
mai dám cíteva clocote, dacá vi se pare prea omogená, prea groasá tocánitza ,
adáugatzi 2 dl .
supá de carne,
Gnocchi:
-curátám
cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi
strecurám, íi punem pa masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi
íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
-dupá ce
cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a
obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de
grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru
gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de
lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de
scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm , operatzia de
rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
-punem apá la
fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu vegeta si putziná sare, cínd apa
clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei,
cínd alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu
apá caldá,
-íncingem untul
ín 3 linguri ulei píná face spumá, luám
vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat
adáugám gnocchi, íi ínvírtim de cíteva ori apoi servim língá tocánitzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése