2014. június 21., szombat

Tocánitzá cu gnocchi.

                 

Tocánitzá cu gnocchi

  ingrediente/4 portii
    tocánitzá:
-       800 gr. ceafá de porc 
-       1 ling. vegeta
-       1 buc. praz márime medie
-       3 buc. ardei kalifornia
-       3 buc. rosii
-       2 ling. ulei
-       200 gr. panceta { caizer }
-       1 linguritzá boia
-       1 linguritzá pastá kapia
-       1 vírf cutzit piper
-       5 cátzei usturoi
-       5 ling. smíntíná
-       3 ling. fáiná
   
gnocchi:
     -  800 gr. cartofi
     -  3 ouá
     -  1 ling. veget
     -  2 ling. unturá gíscá
     -  50 gr. unt
     -  3 ling. ulei
     -  1 leg.pátrunjel verde
     -   fáiná cítá cuprinde

Modul de preparare
     tocánitza:
         -íntr-o cratitzá cu peretzii ínaltzi íncingem uleiul si prájim caizerul, apoi ín grásimea rezultatá cálim prazul táiat márunt, si ardeii kalifornia, presárám boiaua si imediat adáugám carnea táiatá ín cuburi, si ínnábusim la foc iute, píná ce scade apa, prájim putin, apoi stingem cu apá píná la nivelul ingredientelor si fierbem circa 20 minute presárám cu vegeta, piper, pasta de ardei, usturoiul pisat si fierbem-ínnábusim mai departe 30 minute, asezonám de condimete, apoi mestecám 2 linguri fáiná cu smíntíná, turnám peste tocánitzá si mai dám cíteva clocote, dacá vi se pare prea omogená, prea groasá tocánitza , adáugatzi 2 dl. supá de carne,
 Gnocchi:
          -curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pa masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
      -dupá ce cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm, operatzia de rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
     -punem apá la fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu vegeta si putziná sare, cínd apa clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá caldá,
     -íncingem untul ín 3 linguri ulei píná face spumá,  luám vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat adáugám gnocchi, íi ínvírtim de cíteva ori apoi servim língá tocánitzá.

      



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése