Cartofi
coptzi cu broccoli.
ingrediente/2
portzii
- 5 buc.
cartofi márime medie
- 1 buc.
broccoli ½ kg
- 3 ling.
zeamá de lámíie
- 1 buc.
praz circa 10-12 cm
- 1 ardei
kalifornia
- 2 ling.
vegeta
- 2 ling.
unt
- 2 ling.
ulei másline
- 1 dl . friscá
- 1 dl .
smíntíná
- 3 ouá
- 100 gr.
cascaval rázálit
- 1 vírf
cutzit piper
Modul de
preparare
-curátzám
broccoli, luám jos florile, cotorul íl curátzám de coaja tare, íl táiem
rondele, punem 1 litru apá la fiert cu 1 lingurá vegeta, 3 ling. zeamá de
lámíie, 4 cátzei de usturoi, cínd apa clocoteste adáugám cotorul de broccoli,
fierbem 5 minute, punem florile de broccoli, mai fierbem 5 minute, apoi
strecurám ,
-curátzám
cartofii , íi táiem ín rondele mai groase, punem 1 litru apá la fiert cu
vegeta, cínd apa fierbe adáugám cartofii si de cínd au ínceput sá clocoteascá
se fierb 8 minute, apoi strecurám,
-táiem prazul
ín rondele mici si ardeiul, íncingem uleiul si untul, cálim prazul si ardeiul,
adáugám, cartofii íi rumenim putzin , condimentám cu vegeta, piper,
-ungem un vas de
”yena” cu unt, presárám cu pesmet, si turnám cartofii ín vasul de ”yena”,
nivelám, presárám cu jumátate din cascavalul rázálit,
-condimentám
broccoli, cu vegeta, piper, usturoi pisat si adáugám ín vasul de ”yena” peste
cartofi, batem spumá 3 ouá cu 1
dl smíntíná, si 1dl friscá, condimentám cu vegeta,
piper, turnám peste broccoli ín vas, si dám la cuptor pentru 10 minute, dupá 10
minute presárám cu cascavalul rámas , si mai dám la cuptor íncá 5-8 minute timp
ín care cascavalul se va rumeni putzin, servim ca garniturá língá snitzele sau
fripturá de porc, dar poate fi servit si ca o ciná buná si sátzioasá, sínt
gustosi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése