2014. június 13., péntek

Cartofi coptzi cu broccoli.

                  

Cartofi coptzi cu broccoli.

   ingrediente/2 portzii
-       5 buc. cartofi márime medie
-       1 buc. broccoli ½ kg
-       3 ling. zeamá de lámíie
-       1 buc. praz circa 10-12 cm
-       1 ardei kalifornia
-       2 ling. vegeta
-       2 ling. unt
-       2 ling. ulei másline
-       1 dl. friscá
-       1 dl. smíntíná
-       3 ouá
-       100 gr. cascaval rázálit
-       1 vírf cutzit piper

Modul de preparare
        -curátzám broccoli, luám jos florile, cotorul íl curátzám de coaja tare, íl táiem rondele, punem 1 litru apá la fiert cu 1 lingurá vegeta, 3 ling. zeamá de lámíie, 4 cátzei de usturoi, cínd apa clocoteste adáugám cotorul de broccoli, fierbem 5 minute, punem florile de broccoli, mai fierbem 5 minute, apoi strecurám ,
       -curátzám cartofii , íi táiem ín rondele mai groase, punem 1 litru apá la fiert cu vegeta, cínd apa fierbe adáugám cartofii si de cínd au ínceput sá clocoteascá se fierb 8 minute, apoi strecurám,
       -táiem prazul ín rondele mici si ardeiul, íncingem uleiul si untul, cálim prazul si ardeiul, adáugám, cartofii íi rumenim putzin , condimentám cu vegeta, piper,
   -ungem un vas de ”yena” cu unt, presárám cu pesmet, si turnám cartofii ín vasul de ”yena”, nivelám, presárám cu jumátate din cascavalul rázálit,

      -condimentám broccoli, cu vegeta, piper, usturoi pisat si adáugám ín vasul de ”yena” peste cartofi, batem spumá 3 ouá cu 1 dl smíntíná, si 1dl friscá, condimentám cu vegeta, piper, turnám peste broccoli ín vas, si dám la cuptor pentru 10 minute, dupá 10 minute presárám cu cascavalul rámas , si mai dám la cuptor íncá 5-8 minute timp ín care cascavalul se va rumeni putzin, servim ca garniturá língá snitzele sau fripturá de porc, dar poate fi servit si ca o ciná buná si sátzioasá, sínt gustosi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése