Prájiturá
etajatá.
coca:
- 500 gr.
fáiná
- 180gr.
unt
- 150 gr.
zahár pudrá
- 2 ouá
- 1
linguritzá mocca bicarbonat
- smíntíná
cít cuprinde
crema:
- 2
plicuri budincá friscá
- 7 dl . lapte
- 7 ling.
zahár
- 2 lámíi
mari zeama si coaja
- 200 gr.
unt sau rama
- 5 ling.
pastá máciese gem
glazura:
- 200 gr.
zahár pudrá
- 2 ling.
apá fiartá fierbinte
- zeama de
la o lámíie
modul de
preparare
-prima
datá pregátim crema, punem 5 dl .
lapte la fiert cu 2 ling. zahár, praful de budincá íl dizolvám ín 2 dl lapte, cínd laptele
fierbe adáugám budinca dizolvatá, zeama de la 2 lámíi si coaja, apoi fierbem o
budincá bine omogená, untul íl frecám cu 5 ling. zahár pudrá, cínd budinca sa
rácit íncorporám cu untul frecat spumá, mai adáugám zeamá de lámíie dacá e
cazul si frecám o spumá albá mátásoasá care o dám la frigider píná pregátim
foile,
-frecám fáine
cu untul íntre palme, adáugám zahárul, ouále, bicarbonatul, apoi cítá smíntíná
cuprinde pentru a obtzine o cocá molcutzá, o ímpártzim ín 3 si coacem 3 foi pe
spatele de la tavá, dupá ce se rácesc, asezám pe masa de lucru o foaie,
ímpártzim crema ín 3 pártzi, aplicám peste foaie, o parte din cremá, acoperim
cu a 2-a foaie, peste care aplicám gem de máciese peste care vine a 3-a foaie,
acum táime prájitura exact ín 2,
deci vom avea 2 prájituri, peste o parte aplicám a 3-a
parte de cremá, apoi asezám peste cremá jumátatea de prájiturá,, deci vom obtzine
o prájiturá etajatá cu 6 foi,, dupá care pregátim glazura, frecám 2 ling. apá
fierbinte cu zahárul si zeama de la o lámíie, apoi aplicám peste ultima foaie,
adicá deacum a 6-a foaie,, sá lucrám foarte repede cu glazura deoarece se
íntáreste repede, apoi dám prájitura la rece pentru o orá,,,dupá care táiem
prájitura ín felii triunghi , apoi ornamentám fiecare felie dupá plac si
preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése