2014. június 20., péntek

Prájiturá etajatá.

                 

Prájiturá etajatá.

 coca:
-       500 gr. fáiná
-       180gr. unt
-       150 gr. zahár pudrá
-       2 ouá
-       1 linguritzá mocca bicarbonat
-       smíntíná cít cuprinde

crema:
-       2 plicuri budincá friscá
-       7 dl. lapte
-       7 ling. zahár
-       2 lámíi mari zeama si coaja
-       200 gr. unt sau rama
-       5 ling. pastá máciese gem

glazura:
-       200 gr. zahár pudrá
-       2 ling. apá fiartá fierbinte
-       zeama de la o lámíie

modul de preparare
          -prima datá pregátim crema, punem 5 dl. lapte la fiert cu 2 ling. zahár, praful de budincá íl dizolvám ín 2 dl lapte, cínd laptele fierbe adáugám budinca dizolvatá, zeama de la 2 lámíi si coaja, apoi fierbem o budincá bine omogená, untul íl frecám cu 5 ling. zahár pudrá, cínd budinca sa rácit íncorporám cu untul frecat spumá, mai adáugám zeamá de lámíie dacá e cazul si frecám o spumá albá mátásoasá care o dám la frigider píná pregátim foile,
       -frecám fáine cu untul íntre palme, adáugám zahárul, ouále, bicarbonatul, apoi cítá smíntíná cuprinde pentru a obtzine o cocá molcutzá, o ímpártzim ín 3 si coacem 3 foi pe spatele de la tavá, dupá ce se rácesc, asezám pe masa de lucru o foaie, ímpártzim crema ín 3 pártzi, aplicám peste foaie, o parte din cremá, acoperim cu a 2-a foaie, peste care aplicám gem de máciese peste care vine a 3-a foaie, acum táime prájitura exact ín 2, deci vom avea 2 prájituri, peste o parte aplicám a 3-a parte de cremá, apoi asezám peste cremá jumátatea de prájiturá,, deci vom obtzine o prájiturá etajatá cu 6 foi,, dupá care pregátim glazura, frecám 2 ling. apá fierbinte cu zahárul si zeama de la o lámíie, apoi aplicám peste ultima foaie, adicá deacum a 6-a foaie,, sá lucrám foarte repede cu glazura deoarece se íntáreste repede, apoi dám prájitura la rece pentru o orá,,,dupá care táiem prájitura ín felii triunghi , apoi ornamentám fiecare felie dupá plac si preferintzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése