2014. június 16., hétfő

Prájitura "carammel".

                  

Prájiturá ”carammel”

  piscotul:
-       5 ouá
-       2 albusuri
-       3 ling. apá
-       200 gr. zahár pudrá
-       160 gr. fáiná
-       3 ling. cacao
-       1 praf de copt

  cremá:
-       200 gr. zahár
-       1 linguritzá scortzisoará
-       2 gálbenuse ou
-       4 dl. lapte
-       70 gr. fáiná
-       50 gr. unt
-       5 dl friscá,,, de fapt ½ litru
-       3 buc. fixator spumá

  glazurá:
-       50 gr. ciocolatá menaj
-       3 ling. lapte
-       3 ling. ulei

Modul de preparare
      piscotul:
        -separám gálbenusurie de albusuri, gálbenusurile le frecám spumá cu 100 gr. zahár si 3 linguri apá, mestecám fáina cu cacaoua si praful de copt, omogenizám cu gálbenusele frecate spumá, apoi batem spumá tare 7 albusuri cu 100 gr. zahár si usurel cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám la cuptorul preíncálzit ín prealabil pentru 20 minute dupá care facem proba de copt,,, dacá mai e nevoie mai coacem circa 5-8 minute, apoi dám la rácit complect,
   crema:
      -punem la caramelizat 100gr. zahár, stingem cu 2 dl lapte, amestecám 70 gr. fáiná cu 1 linguritzá scortzisoará, frecám fáina cu 2 dl lapte si 2 gálbenuse de ou, apoi cínd caramelul dá ín clocot adáugám fáina ín jet subtzire si fierbem un chelm bine omogen, dám deoparte si pe rínd amestecám ín chelmul cald 50 gr. unt, si mestecínd mereu o rácim detot,
      -batem spumá tare ½ litru friscá cu 2 linguri zahár praf si 3 prafuri fixator spumá, apoi ímpártzim ín 2 pártzi frisca, o parte din friscá cu o spatulá o íncorporám ín crema fiartá,
     -punem blatul de cacao pe platoul de prájituri, íl táiem ín douá orizontal, deci ca sá obtzinem 2 foi, apoi pe partea de jos a blatului aplicám crema obtzinutá, acoperim cu partea de sus a blatului, peste care aplicám frisca albá dupá care tragem linii drepte cu piaptánul de tort ín friscá apoi punem pe baie de abur 50 gr. ciocolatá menaj 3 ling. ulei si 3 ling lapte, cínd ciocolata sa topit si sa omogenizat bine cu uleiul si laptele, ín jet subtzire de tot, aplicám ín formá de linii subltziri peste fricá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.
  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése