Prájiturá
”carammel”
piscotul:
- 5 ouá
- 2
albusuri
- 3 ling.
apá
- 200 gr.
zahár pudrá
- 160 gr.
fáiná
- 3 ling.
cacao
- 1 praf
de copt
cremá:
- 200 gr.
zahár
- 1
linguritzá scortzisoará
- 2
gálbenuse ou
- 4 dl . lapte
- 70 gr.
fáiná
- 50 gr.
unt
- 5 dl
friscá,,, de fapt ½ litru
- 3 buc.
fixator spumá
glazurá:
- 50 gr.
ciocolatá menaj
- 3 ling.
lapte
- 3 ling.
ulei
Modul de
preparare
piscotul:
-separám
gálbenusurie de albusuri, gálbenusurile le frecám spumá cu 100 gr. zahár si 3
linguri apá, mestecám fáina cu cacaoua si praful de copt, omogenizám cu
gálbenusele frecate spumá, apoi batem spumá tare 7 albusuri cu 100 gr. zahár si
usurel cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt
cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám la cuptorul preíncálzit ín prealabil
pentru 20 minute dupá care facem proba de copt,,, dacá mai e nevoie mai coacem
circa 5-8 minute, apoi dám la rácit complect,
crema:
-punem la
caramelizat 100gr. zahár, stingem cu 2 dl lapte, amestecám 70 gr. fáiná cu 1
linguritzá scortzisoará, frecám fáina cu 2 dl lapte si 2 gálbenuse de ou, apoi cínd
caramelul dá ín clocot adáugám fáina ín jet subtzire si fierbem un chelm bine
omogen, dám deoparte si pe rínd amestecám ín chelmul cald 50 gr. unt, si
mestecínd mereu o rácim detot,
-batem spumá tare ½ litru friscá cu 2
linguri zahár praf si 3 prafuri fixator spumá, apoi ímpártzim ín 2 pártzi
frisca, o parte din friscá cu o spatulá o íncorporám ín crema fiartá,
-punem blatul
de cacao pe platoul de prájituri, íl táiem ín douá orizontal, deci ca sá
obtzinem 2 foi, apoi pe partea de jos a blatului aplicám crema obtzinutá,
acoperim cu partea de sus a blatului, peste care aplicám frisca albá dupá care
tragem linii drepte cu piaptánul de tort ín friscá apoi punem pe baie de abur 50
gr. ciocolatá menaj 3 ling. ulei si 3 ling lapte, cínd ciocolata sa topit si sa
omogenizat bine cu uleiul si laptele, ín jet subtzire de tot, aplicám ín formá
de linii subltziri peste fricá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése