2014. június 13., péntek

Piscot cu zmeurá.

                

Piscot cu zmeurá

 coca:
-       5 ouá
-       200 gr. zahár
-       150 gr. fáiná
-       2 ling. cacao olandezá
-       2 ling. ulei
-       1 praf de copt

 crema:
-       2 plicuri budincá vanilie
-       3 dl lapte
-       3 ling. zahár tos
-       150 gr. zahár pudrá
-       100 gr. unt sau rama
-       500 gr. zmeurá
-       2 plicuri praf jeleu-tort culoare rosie

Modul de preparare
     coca:
       -spargem oále íntregi ín mixer, le batem spumá cu zahárul, adáugám uleiul ín jet subtzire píná se íncorporeazá bine, mestecám cacaoua cu fáina si praful de copt, si íncorporám la compozitzia de ouá, dar nu la robot,, ci cu spatula cu mína usurel, apoi ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám la cuptor pentru 20 minute , dupá care facem proba de coacere, dacá nu e coaptá mai coacem circa 5-8 minute, apoi o punem sá se ráceascá, íntre timp pregátim crema,
     crema:
        -punem 2 dl. laptele la fiert cu 3 ling. zahár tos, cu 1 dl. lapte dizolvám praful de budincá si fierbem o budincá bine omogená care o dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul pudrá, cínd budinca sa rácit íncorporám ín untul frecat spumá, dám la robot píná obtzinem o cremá finá mátásoasá,
        -punem coca-piscotul de cacao pe platoul de prájituri, aplicám crema peste el, nivelám si cládim pe cremá boabele de zmeurá stríns una língá alta, ímplíntám putzin asa, cu grijá boabele ín cremá ca sá nu se sfarme, píná umplem toatá suprafatza prájiturii, apoi dizolvám praful jelu-tort dupá indicatziile de pe plic, íl turnám peste zmeurá, si dám la frigider pentru 3 ore, dupá care feliem prájitura cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.


      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése