Piscot
cu zmeurá
coca:
- 5 ouá
- 200 gr.
zahár
- 150 gr.
fáiná
- 2 ling.
cacao olandezá
- 2 ling.
ulei
- 1 praf
de copt
crema:
- 2
plicuri budincá vanilie
- 3 dl lapte
- 3 ling.
zahár tos
- 150 gr.
zahár pudrá
- 100 gr.
unt sau rama
- 500 gr.
zmeurá
- 2
plicuri praf jeleu-tort culoare rosie
Modul de
preparare
coca:
-spargem oále
íntregi ín mixer, le batem spumá cu zahárul, adáugám uleiul ín jet subtzire
píná se íncorporeazá bine, mestecám cacaoua cu fáina si praful de copt, si
íncorporám la compozitzia de ouá, dar nu la robot,, ci cu spatula cu mína
usurel, apoi ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám la
cuptor pentru 20 minute , dupá care facem proba de coacere, dacá nu e coaptá
mai coacem circa 5-8 minute, apoi o punem sá se ráceascá, íntre timp pregátim
crema,
crema:
-punem 2 dl . laptele la fiert cu 3
ling. zahár tos, cu 1 dl .
lapte dizolvám praful de budincá si fierbem o budincá bine omogená care o dám
la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul pudrá, cínd budinca
sa rácit íncorporám ín untul frecat spumá, dám la robot píná obtzinem o cremá
finá mátásoasá,
-punem
coca-piscotul de cacao pe platoul de prájituri, aplicám crema peste el, nivelám
si cládim pe cremá boabele de zmeurá stríns una língá alta, ímplíntám putzin
asa, cu grijá boabele ín cremá ca sá nu se sfarme, píná umplem toatá suprafatza
prájiturii, apoi dizolvám praful jelu-tort dupá indicatziile de pe plic, íl
turnám peste zmeurá, si dám la frigider pentru 3 ore, dupá care feliem
prájitura cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése