2014. június 22., vasárnap

Desert de ciocolatá.


               

Desert  de ciocolatá

-       20 bucátzi piscoturi de copii de magazin
-       3 dl lapte  
-       3 ling. zahár
-       2 ling. aromá rum
-       5 ling. cacao nesquik

   spuma:
-       ½ litru friscá
-       3 ling. zahár pudrá
-       2 ling, cacao olandezá
-       3 vanilii

  glazura:
-       100 gr. cicolatá menaj
-       5 ling. lapte
-       50 gr. unt sau rama

Modul de preparare

           -punem laptele la fiert, cínd laptele dá ín clocot, adáugám cacaoa, dám laoparte, lásám sá se ráceascá, adáugám aroma de rum, pregátim un vas de ”yena” formá derptunghiulará, ínsiropám piscoturile ín cacaoua rácitá, asezám stríns unua língá alta piscoturiel pe fundul vasului, cínd fundul vasului e acoperit cu piscoturi ínsiropate, batem spumá tare frisca cu zahárul, vanilia si cacaoua, ímpártzim ín 2, aplicám o parte epste piscotul ínsiropat, apoi repetéám operatzia, apoi fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu 5 ling. lapte, 50 gr. unt, cínd cicolata este fluidá bine, luám jos de pe baia de abur o rácorim putzin mestecínd ín continuu, apoi o aplicám peste crema de friscá pedeasupra desertului, dupá care o dám  la rece pentru o orá jumate, dupá ce sa solidificat crema si glazura iar gusturile sau pátruns táiem si servim dupá preferintzá, este un desert simplu , rapid si foarte delicios.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése