3Bit-fárá
coacere.
coca.
- 450 gr.
biscuitzi cu unt
- 400 gr.
zahát tos
- 3 dl . lapte
cremá:
- ½ litru
lapte
- 2 ouá
- 200 gr.
zahár
- 1 ling.
aromá vanilie
- 50 gr.
amidom alimentar
- 50 gr.
fáiná
- 200 gr.
unt sau rama
spumá:
- 90 gr.
praf friscá { 2 plicuri }
- 3 dl . lapte
- 3 ling.
zahár
- 4 praf
fixator spumá
- 100 gr.
ciocolatá menaj
Modul de
preparare
-punem 200
gr. zahár tos la topit, cínd zahárul sa caramelizat bine de culoare ínchisá,
stingem cu laptele, adáugám zahárul rámas si fierbem caramelul,
-íntr-un
vas adínc sfármám bine biscuitzii, sau íi punem pe masa de lucru si trecem
peste ei cu o sticlá de jumátate de litru, sau cu sícitoarea, íi sfármám bine,
apoi turnám peste ei caramelul cald bine , si frámíntám o cocá care o presám pe
fundul távii de copt unsá cu unt si presáratá cu biscuitzi mácinatzi uscatzi,
crema:
-mestecám
fáina cu amidonul si íl dizolvám cu 1 dl lapte, frecám spumá 2 gálbenusuri de ou cu
5 ling. zahár si íncorporám ín amidonul dizolvat, íntre timp punem laptele rámas
la fiert, cínd laptele dá ín clocot adáugám chelmul de amidon-fáiná-gálbenuse
si frierbem o cremá omgená, batem albusurile spumá tare si le íncorporám ín
chelmul de amidon íncá fierbinte apoi mestecám mereu, adáugám aroma de vanilie
si rácim complect, íntre timp frecám spumá 200 gr. unt cu 100 gr. zahár, cínd
chelmul este rece complect, íncorporám ín untul frecat si frecám píná obtinem o
cremá finá mátásoasá, dupá care aplicám cema peste coca de biscuitzi din tavá,
spumá:
-mestecám
prafurile de friscá cu laptele, cu robotul cu viteza ce mai mare batem spumá
presárínd íntre timp cele 4 plicuri fixatos spumá si zahárul praf, apoi aplicám
spuma peste crema de budincá, facem spanuri de ciocolatá cu cutzitul si
presárám peste spuma de friscá dupá care
dám la rece pentru un timp apoi feliem dupá preferintzá. Este delicioasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése