2015. január 31., szombat

Tort dospit cu ananas si nuca.



Tort dospit cu ananas si nucá.

            alautul:
-        300 gr. fáiná
-        150 gr. unt sau rama
-        1 dl lapte
-        2 gálbenuse de ou
-        1 vírf cutzit sare
-        15 gr. drojdie proaspátá
-        1 vírf cutzit bicarbonat
-        200 gr. zahár pudrá
-        1 lámíie
            umplutura:
-        300 gr. nucá mácinatá
-        200 gr. ananas conservá
-        150 gr. zahár pudrá
-        1 linguritzá esentzá vanilie
-        1 lámíie
-        2 albusuri de ou
           glazura:
-        150 gr. ciocolatá menaj
-        1 dl lapte
-        1 dl ulei

Modul de preparare
               aluatul: -pentru ínceput punem drojdia la crescut ín ½ dl lapte cáldutz cu 1 lingurá zahár, íntre timp frecám íntre palme fáina cu untul, sarea, zahárul, coaja de la 1 lámíie, adáugám bicarbonatul stins cu 2 linguri zeamá de lámíie, gálbenusele de ou si drojdia crescutá, íncepem frámíntatul adáugínd cíte putzin lapte píná obtzinem un alaut molcutz elastic, frámíntám píná face básicutze, sau íl dám la blender de frámíntat dacá avem, dupá care ímpártzim aluatul ín 3 pártzi, facem 3 bilutze de aluat, luám o formá de tort cu circumferintza de 22-23 cm. care se deschide, nu formá ínchisá, ungem bine cu unt forma, o tapetám cu fáiná, apoi íncepem sá ansamblám torta ín formá si anume,,,,
          -íntindem ín formá rotundá una din bilutzele de aluat cít circumferintza formei de tort, asezám foaia pe fundul formei, mestecám nuca mácinatá cu 100 gr. zahár pudrá, coaja de la lámíie, batem spumá tare albusurile de ou cu 50 gr. zahár pudrá, zeama de la ½ lámíie, esentza de vanilie  si usurel íncorporám ín compozitiza de nucá, apoi ímpártim compozitiza de nucá ín 2 pártzi, o parte o nivelám peste foaia din formá, táiem ananasul din conservá foarte márunt, ímpártim ín 2 si o parte o presárám peste umplutura de nucá,   
                 -íntindem a doua bilutzá de aluat rotundá, cu care acoperim umplutura, peste care nivelám a 2-a parte de umpluturá, presárám umplutura cu ananasul rámas, acoperim cu a 3-a foaie rotundá care o ímpungem bine cu o furculitzá, dupá care dám la copt la 170 grade timp de 30-35 minute, facem proba de copt, dacá alautul se lipeste mai coacem 5-10 minute, apoi scoatem torta si lásám sá se ráceascá ín formá, apoi scoatem torta din formá si glazurám,,,
            glazura: -fierbem pe baie de abur 150 gr. ciocolatá menaj cu 1 dl lapte si 1 dl ulei, cínd ciocolata este bine fluidá si mátásoasá ímbrácám torta cu glazura, ornamentám cu nucá, si rotitze de ananas, cum se vede si ín imaginea de sus, o dám la rece píná glazura se solidificá buná pentru feliat, apoi feliem si servim.
                                   

       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése