2015. január 26., hétfő

Míncare-mazáre galbená cu baked.



Míncare-mazáre galbená cu baked

             ingrediente / 10 portzii.
-        1 kg. mazáre galbená
-        1 kg. dovleac canada-baked
-        250 gr. slániná afumatá
-        5 ling.ulei
-        1 ceapá mare
-        5 cátzei usturoi
-        1 ardei mare kalifornia
-        2 foi salvie
-        1 lingurá vegeta
-        1 linguritzá rasá piper mácinat
-        2 dl friscá  pentru gátit

Modul de preparare
                   -íncingem uleiul ín cratzita ín care fierbem mazárea, prájim slánina táiatá cubuletze, cálim ceapa tocatá márunt si ardeiul, stingem cu 2 litri apá, adáugám mazárea spálatá, condimentám cu vegeta, piper , frunze salvie, usturoiul bine pisat si dám la fiert,
              -cínd mazárea íncepe sá fiarbá adáugám dovleacul-baked curátzat, táiat ín cuburi, complectám de apá, adicá apa sá fie mai sus decít mazárea cu circa 2 degete,

              -fierbem mazárea acoperitá cu capac, mestecínd din cínd ín cínd, píná mazárea este fiartá bine pentru consum si apa va scádea índeajuns sá obtzinem o míncare ca un sos mai omogen, adicá aproximativ de omogenitatea fasolei bátute-frecatá, pisám putzin dovleacul cu furculitza, adáugám frisca ín jet subtzire mestecínd íncontinuu dupá care dám cíteva clocote, asezonám de condimente, si servim caldá caatare cu píine caldá si muráturá, sau ca garniturá língá círnatzi friptzi, sau cu costitzá friptá este grozavá.
          

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