Hot-dog
din cartofi.
ingrediente / 4 portzii
-
4 cartofi foarte mari
-
3 ling. ulei másline
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutzit piper
-
2 ling. miere albine
-
1 ling. otzet balsam
-
2 ling, mustar Dijon cu semintze
-
20 gr. pastá rosii
-
1 linguritzá ghimbir
-
4 buc. círnatzi debretzin
sosul:
-
8 linguri maionezá
-
4 ling. iaurt natur
-
1 ling. mustar
-
3 fire. ceapá verde micá
Modul de
preparare
-punem cartofii la fiert ín coajá,
íi fierbem doar píná intrá furculitza ín ei, íi scugem si íi lásám sá se
ráceascá aproape detot, apoi táiem ín lung píná mai jos de jumátatea cartofului
fiecare cartof, nu píná jos, adicá íi deschidem asa cum se vede ín imaginea de
sus, dupá care ungem tava de copt, asezám cartofii ín tavá asa deschizi, íi
stropim bine cu ulei másline, presárám cu vegeta, piper, si íi dám la copt píná
se rumenesc bine, la 180 grade,
-cínd cartofii sínt coptzi de jumátate adicá íncep sá se roseascá,
asezám língá cartofi asa crestatzi si círnatzii debretzin, care íi frecám cu
marinadá pregátitá din: miere de albine, mustar Dijon cu semintze, ghimbir,
pasta de rosii si otzetul balsam, si coacem mai departe totul píná cartofii se
rumenesc frumos, apoi scoatem si asamblám, dar íntre timp pregátim sosul,
sosul: -tocám
ceapa verde márunt, o frecám cu maioneza, iaurtul si mustarul, asezonám de
condimente, piper, vegeta, sare, apoi dupá ce cartofii si círnatzii sau rácorit
putzin ímpártzim sosul ín fiecare cartof si asezám cíte un círnat peste sosul
din cartofi, apoi servim cu ketchup, salatá verde sau cum si cu ce dorim, língá
píine proaspátá, oricum sínt foarte apetisantzi si gustosi..
Viorica draga asa ceva trebuie musai incercat !Arata intr-un mare fel, asa ca....musai trebuie sa fac si eu.
VálaszTörlésTi-am lasat un mesaj pe E-mail.
Te tzuc !