Prájiturá
fragedá cu mere.
aluatul:
-
500 gr. fáiná
-
150 gr. unturá porc
-
1 praf de copt
-
1 lámíie
-
200 gr. zahár
-
3 gálbenuse de ou
-
1 ling. smíntíná
umplutura:
-
1,5. kg mere
-
5 ling. zahár tos
-
1 ling. scortzisoará
-
100 gr. nucá mácinatá
Modul de
preparare
aluatul: -cernem
fáina pe masa de lucru, adáugám zahárul, praful de copt, coaja de la lámíie, si
frecám fáina amestec íntre palme cu untura, apoi adáugám gálbenusele de ou si
atíta smíntíná ca sá obtzinem un aluat elastic, molcutz bun pentru íntins, ínvelim
aluatul ín folie, íl dám la frigider píná pregátim umplutura,
-umplutura: -curátzám
merele, le rázálim, le stropim cu zeama de la lámíie, le presárám cu zahárul ,
le lásám circa 10 minute, apoi le dám la ínnábusit cu zeamá cu tot, le fierbem
píná scade zeama detot, ca sá rámíná un pep mai solid, apoi le presárám cu
scortzisoará, le dám la rácit complect,
-dupá
ce pepul de mere sa rácit, scoatem aluatul de la frigider, ungem o tavá de copt
de 30/35 cm , o cáptusim cu hírtie de copt, ímpártzim alautul ín 2 pártzi, o
parte putin mai mare ca si alta, adicá foaia de jos sá fie putzin mai groasá
decít cea de sus, íntindem foaia de jos, adicá pe cea mai groasá, o asezám pe
hírtia de copt ín tavá, presárám foaia cu nuca mácinatá si nivelám peste nucá
pepul din mere ,
-íntindem
a doua foaie, cu care acoperim umplutura de mere, apoi cu o furculitzá ímpungem
bine foaia, batem spumá un ou cu 1 linguritzá zahár si putziná smíntíná, ungem
foaia de sus, dupá care mai ímpungem putizn cu furculitza, apoi dám la odihná
10 minute, dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 10
minute, dupá 10 minute tragem focul la 160 grade timp de 25 minute, apoi scoatem
prájitura, o presárám cu zahár pudrá vanilat, o dám la rácit, dupá care feliem
ín pátrate si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése