2015. január 17., szombat

Prajitura frageda cu mere.

      

Prájiturá fragedá cu mere.

           aluatul:
-        500 gr. fáiná
-        150 gr. unturá porc
-        1 praf de copt
-        1 lámíie
-        200 gr. zahár
-        3 gálbenuse de ou
-        1 ling. smíntíná
          umplutura:
-        1,5. kg mere
-        5 ling. zahár tos
-        1 ling. scortzisoará
-        100 gr. nucá mácinatá

Modul de preparare
                aluatul: -cernem fáina pe masa de lucru, adáugám zahárul, praful de copt, coaja de la lámíie, si frecám fáina amestec íntre palme cu untura, apoi adáugám gálbenusele de ou si atíta smíntíná ca sá obtzinem un aluat elastic, molcutz bun pentru íntins, ínvelim aluatul ín folie, íl dám la frigider píná pregátim umplutura,
             -umplutura: -curátzám merele, le rázálim, le stropim cu zeama de la lámíie, le presárám cu zahárul , le lásám circa 10 minute, apoi le dám la ínnábusit cu zeamá cu tot, le fierbem píná scade zeama detot, ca sá rámíná un pep mai solid, apoi le presárám cu scortzisoará, le dám la rácit complect,
                -dupá ce pepul de mere sa rácit, scoatem aluatul de la frigider, ungem o tavá de copt de 30/35 cm , o cáptusim cu hírtie de copt, ímpártzim alautul ín 2 pártzi, o parte putin mai mare ca si alta, adicá foaia de jos sá fie putzin mai groasá decít cea de sus, íntindem foaia de jos, adicá pe cea mai groasá, o asezám pe hírtia de copt ín tavá, presárám foaia cu nuca mácinatá si nivelám peste nucá pepul din mere ,

             -íntindem a doua foaie, cu care acoperim umplutura de mere, apoi cu o furculitzá ímpungem bine foaia, batem spumá un ou cu 1 linguritzá zahár si putziná smíntíná, ungem foaia de sus, dupá care mai ímpungem putizn cu furculitza, apoi dám la odihná 10 minute, dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 10 minute, dupá 10 minute tragem focul la 160 grade timp de 25 minute, apoi scoatem prájitura, o presárám cu zahár pudrá vanilat, o dám la rácit, dupá care feliem ín pátrate si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése