2015. január 18., vasárnap

Specialitate plácintá cu carne.



Specialitate plácintá cu carne.

         aluatul:
-        4 ouá
-        400 gr. fáiná
-        1 linguritzá sare
-        1 linguritzá drojdie uscatá
-        3 ling. ulei
-        2 dl lapte
-        3 dl apá mineralá carbogazoasá
        umplutura:
-        600 gr. pulpe de pui
-        1 ceapá.
-        3 ling. ulei
-        1 ardei kalifornia rosu
-        1 ling. pastá ardei kapia
-        3 cátzei usturoi
-        1 linguritzá boia dulce
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper
-        1 foaie dafin
-        200 gr. slániná afumatá
-        300 ml smíntíná
-        3 ling. fáiná

Modul de preparare
              -umplutura: spálám bine pulpele de pui, le dezosám frumos, cít se poate, carnea o táiem ín cuburi,
         -tocám ceapa si ardeiul, íncingem uleiul, prájim slánina táiatá cuburi mici, luám deoparte, presárám cu boia de ardei, adáugám carnea si oasele de pui, pasta de ardei kapia, usturoiul pisat si ínnábusim totul píná scade apa lásatá de carne, cínd carnea sfíráie ín cratitzá mai adáugám cíte circa 0,5 dl apá, ínnábusim mai departe, repetám operatzia de ínnábusire píná carnea este buná de consum, apoi adáugám 2 dl apá, dám la fiert, cínd íncepe sá dea ín clocot, tragem deoparte, si lásám putzin sás e potpleascá si grásimea sá viná deasupra, cínd grásimea a apárut la suprafatzá, presárám cu 2 linguri fáiná, asa ín ploaie, lásám píná grásimea absoarbe frumos fáina, apoi mestecám si dám la fiert, cínd íncepe sá clocoteascá, punem 1 foaie de dafin, frecám 1 dl smíntíná cu o lingurá fáiná, adáugám chelmul la papricas si mai dám 2-3 clocote, asezonám de condimente, vegeta, piper, apoi dám deoparte,scoatem toatá carnea din papricas, o tocám cu robotul, sau masina de tocat carne, adáugám la carnea tocatá cíteva linguri de saft-sos din papricas ca sá obtzinem o pastá pentru uns, iar restul de saft din papricas íl trecem prin sitá sau íl dám la robot, ca sá obtzinem un saft-sos- fin mátásos, apoi trecem la plácinte,,,
              -plácinta: -batem spumá 4 ouá cu uleiul, sarea, adáugám apa mineralá, drojdia, apoi fáina ín ploaie mestecínd cu telul rapid ca sá nu facem cocoloase, sau punem aluatul la robot, cínd fáina sa íncorporat total, íncepem sá adáugám laptele cíte putzin, mixám píná la íncorporarea laptelui, dupá ce am íncorporat bine toate ingredientele lásám la odihná 10 minute, dupá care ungem o tigaie de teflon cu ulei, punem ín tigaie din aluat cu cíte un polonic, ínvírtind tigaia ín míná ín formá rotundá, ca aluatul sá ea forma tigáii, si rumenim plácintele pe ambele pártzi la foc potrivit, nu prea subtziri dar nici prea groase, píná la terminarea aluatului,

          -dupá termianrea aluatului, umplem plácintele cu pasta din carne, ímpárzim pe fiecare plácintá cíte o lingurá de pastá, ungem plácinta, partea din dreapta si stínga le indoim putzin spre umpluturá, adicá sper interior, apoi din partea de jos , adicá dinspre noi rulám plácinta píná la capát, o asezám ín farfuria de servit, cíte 2 plácinte de persoaná, dupá care ímpártzim pe fiecare farfurie sosul de papricas si deasupra punem smíntíná cum se vede si ín imaginea de sus. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése