2015. január 21., szerda

Piscot "a la france".



Piscot ”a la france”

          piscotul:
-        3 ouá
-        150 gr. zahár pudrá
-        1 dl lapte
-        ½ dl ulei
-        180 gr. fáiná
-        1 linguritzá rasá bicarbonat
-        1 lámíie
         crema:
-        6 albusuri de ou
-        6 gálbenuse
-        100 gr. zahár pudrá
-        100 gr. zahár tos
-        100 gr. budincá vanilie
-        5 dl apá
-        300gr. aluat foietaj
-        3 dl friscá pentru spumá
-        150 gr. ciocolatá menaj
-        1 dl lapte
-        1 dl ulei

Modul de preparare
                      piscotul: -separám ouále, frecám gálbenusul spumá cu 100 gr. zahár pudrá, adáugám bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, coaja de la lámíie, apoi usurel laptele, fáina ,
        -batem spumá tare albusurile de ou cu 50 gr. zahár pudrá, zema de la ½ lámíie, apoi cu spatula íncorporám usurel albusurile spumá ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt, o tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitzia ín tavá si coacem la 200 grade  20 minute, , facem proba scobitorii, evident dacá nu e coaptá mai coace 10-15 minute, apoi dám la rácit complect, íntre timp coacem aluatul foietaj ín aceeasi tavá ín care am copt piscotul, si pe acesta íl dám la rácit, apoi pregátim crema,,,
            crema: -batem spumá tare 6 albusuri cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, dizolvám 100 gr. zahár tos, praful de budincá ín 5 dl apá, frecám cu gálbenusurile de ou si le dám la fiert. Cínd budinca sa omogenizat bine, usurel adáugám albusul spumá tare, mestecínd de sus ín jos, píná íncorporám frumos toatá spuma de ou, dupá care luám deoparte de pe foc, si imediat caldá turnám crema peste foaia de foietaj, ín tava de copt, si dám totul la rácit complect,
            -dupá ce sa rácit complect, batem spumá tare frisca, aplicám frisca spumá peste budinca de ouá, asezám usurel peste friscá blatul de tort, adicá piscotul, care íl glazurám cu ,   

           glazura : -punem la fiert pe baie de abur, 150 gr. ciocolatá menaj cu 1 dl lapte si 1 dl ulei, fierbem ciocolata píná ajunge bine fluidá, apoi o nivelám peste piscot, dupá care dám la rece prájitura píná glazura se solidificá bine, apoi cu un cutzit trecut prin apá fierbinte feliem si servim dupá preferintzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése