2015. január 18., vasárnap

Aperitiv cartofi.



Aperitiv cartofi.

             ingrediente / 4 portzii.
-        8 buc. cartofi circa 1,5-1,8 kg.
-        250 gr. slániná bacon sau prosciutto
-        3 buc. ceapá
-        4 cátzei usturoi
-        2 ardei grasi
-        5 ling. ulei
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper
-        4 dl smíntíná
-        1 legáturá arpagic

Modul de preparare
                 -pentru ínceput punem la ínmuiat cartofii cruzi ín apá cáldutzá pentru 20 minute, apoi íi ímpungem cu un ac de crosetat ín mai multe puncte, dupá care íi ínvelim pe unul fiecare ín folie alimentará, íi asezám ín tava de copt íi dám la cuptor la copt pentru aproximativ 30-40 minute, la 180 grade, apoi íi controlám dacá sínt coptzi, dupá care íl lásám sá se ráceascá aproapte de tot ín folie, ín scoatem din folie, le tragem coaja  jos usurel, cá vine jos fff usor, apoi íi táiem pedindouá dea lungul ca sá obtzinem 2 sániutze,
              -íntre timp pregáti  umplutura, íncingem uleiul ín tigaie, tocám ceapa si ardeiul, táiem slánina bacon sau prosciutto ín cuburi márisoare, o cálim , adáugám ceapa si ardeiul, le cálim, presárám cu vegeta, piper, adáugám usturoiul bine pisat si ínnábusim píná ceapa se ínmoaie índeajuns,
          -tocám ceapa arpagic márunt, o frecám cu smíntína, presárám vegeta, piper si íl dám la frigider píná la folosire,

          -scobim mijlocul cartofilor pentru a obtzine sániutze din jumátátzile de cartofi, adáugám miezul cartofului la compozitzia de slániná cu ceapá, fárá sá tocám miezul cartofului, dupá care umpelm ínapoi sániutzele de cartofi cum se vede ín imaginea de mai sus, ímpártzim sániutzele de cartofi la farfurii peste care turnám din smíntína condimentatá cu arpagic, apoi servim ca aperitiv, sau gustare, cu salatá de rosii, castravetzi, salatá aiberg, sau muráturá, orisicum sínt foarte gustosi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése