Cartofi
„grattan”.
ingrediente / 4 portzii.
-
700 gr. cartofi curátzatzi
-
250 ml friscá
-
200 ml lapte
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá rasá piper mácinat
-
1 foaie dafin
-
50 gr. unt
-
250 gr. cscaval parmezan
Modul de
preparare
-cartofii curátzatzi íi táiem rondele mai grosutze, circa 5 mm , apoi le punem la fiert
cu frisca si laptele, adáugám piper, vegeta, foaia de dafin si mestecínd mereu
fierbem cartofii píná scade lichidul sá rámíná doar un sos mai omogen, dupá
care ungem cu untul o tavá de ceramicá sau un vas de yena pátrat si turnám
cartofii cu sosul ín vasul uns, scuturám vasul bine ca contzinutul sá se
niveleze frumos , dupá care dám la rácire complectá, dupá ce sa rácit complect,
punem vasul cu cartofii ín congelator pentru 8-10 minute, pentru solidificare,
-scoatem vasul de la congelator, ungem o tavá de copt cu unt sau
margariná, apoi cu un pahar sau formá pentru pogácele decupám din cartofii
deacum solidificatzi forme rotunde care le asezám ín tava unsá, dupá ce tava sa
umplut, presárám pogácelele cu parmezan rázálit si le dám la cuptor la 180
grade, píná cascavalul se rumenste frumos,
dupá care servim língá orice fel de carne, sau caatare cu salatá
proaspátá pentru ciná.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése