Somon cu
brokkoli.
ingrediente / 2 portzii
-
300 gr. peste somon
-
1 linguritzá piper four-color
-
3 cátzei usturoi
-
1 ling. vegeta
brokkoli si sosul :
-
2 buc. brokkoli circa 700-800 gr.
-
1 cápátzíná usturoi medie
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá rasá piper negru mácinat
-
1 ling. mustar Dijoni
-
3 ling. ulei másline
-
3 ling. otzet balsam
-
1 ling. zahár maro
-
1 linguritzá rasá cimbrisor
-
2 ouá fierte
Modul de
preparare
-pisám bine 3 cátzei usturoi, zdrobim piperul colorat, si frecám
bucátzile de peste cu vegeta, usturoiul pisat si piperul colorat, íl dám la
frigider,
-desfacem brokkoli pe flori, curátázm coada de
coaja lemnoasá, o táiem rondele, presárám brokkoli cu vegeta, stropim cu 2
linguri ulei si ínnábusim píná se ínmoaie buná pentru consum,
-curátzám
si pisám cápátzína de usturoi, frecám usturoiul cu 3 linguri ulei másline,
piper, vegeta, cimbrisor, zahárul maro, adáugám otzetul, mustarul si frecám
bine,
-íncingem
2 ling. ulei másline, asezám pestele somon cu pielea ín jos la rumenit,
acoprind cu capacul, timp de 5 minute, apoi íntoarcem pestele cu pielea ín sus,
si mai rumenim 3-4 minute deacum fárá capac,
-portzionám brokkoli pe farfurii, asezám língá brokkoli oul fiert táiat
ín cuburi, turnám peste brokkoli si oul fiert sosul, asezám pestele rumenit
língá brokkoli si servim calde cu ceapá rosie, rosii, ardei piscátor, eventual
stropit cu putziná lámíie, oricum este delicios.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése