Desert
„Stiria”.
aluatul:
-
500 gr. brínzá de vaci
-
15 ling. fáiná
-
50 gr. unt
-
3 ouá
-
1 linguritzá sare
sosul:
-
5 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 vanilii
-
1 lámíie
-
250 gr. smíntíná
-
1 ling. unt
-
1 ling. pesmet
Modul de preparare
aluatul: -frámíntám brínza cu
fáina, ouále, sarea, 50 gr. unt si íntindem o páturá de aluat, mai grosutzá,
circa 3 mm
grosime, táiem táitzei de 1 cm
látzime si 5-6 cm
lungime,
-punem 3 litri apá cu sare si 1 dl ulei la fiert, cínd apa clocoteste adáugám
táitzeii si fierbem 5 minute, apoi strecurám clátim cu apá caldá, punem
deoparte píná pregátim sosul,
sosul:
-separám oulále, gálbenusul íl frecám spumá cu 100 gr. zahár pudrá,100 gr.
smíntíná, coaja de la 1 lámíie,
albusurile le batem spumá tare cu 100 gr. zahár pudrá, si usurel le
íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, adáugám usurel táitzeii, ungem un vas
de „yena” cu unt, presárám cu pesmetul, turnám compozitzia ín vasul de „yena”
nivelám frumos si dám vasul la cuptor la 180 grade timp de 20-25 minute, cínd
sa rumenit frumos, scoatem vasul de la cuptor, íl lásám putzin sá se
rácoreascá, dupá care presárám cu zahár pudrá vanilinat, frecám 150 gr.
smíntíná cu zahár vanilinat si servim cu desertul, cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése