2015. január 14., szerda

Desert cu brínzá de vaci.

            

Desert cu brínzá de vaci.

         aluatul:
-        350 gr. fáiná
-        1 praf de copt
-        180 gr. margariná
-        2 gálbenuse de ou
-        1 linguirtzá rasá sare
-        3 vanilii
-        150 gr. zahár pudrá
        umplutura:
-        300 gr. fidea
-        500 gr. brínzá de vaci
-        150 gr. zahár pudrá
-        1 lámíie
-        2 dl smíntíná
-        4 gálbenuse de ou
-        6 albusuri de ou
-        100 gr. stafide
-        30 gr. unt topit
         sosul:
-        1 borcam compot visine
-        2 dl. sirop visine
-        3-4 buc. cuisoare
-        1 ling. fáiná

Modul de preparare
                    aluatul: -mestecám fáina cu praful de copt, zahárul, sarea, vanilia, apoi frecám íntre palme cu margarina, adáugám gálbenusele, si atíta smíntíná ca sá obtzinem o cocá molcutzá buná pentru íntins, ímpártzim alautul ín 2 pártzi, íntindem 1 parte cít tava de copt, ungem bine tava de copt, presárám cu fáiná si asezám foaia pe fundul távi, apoi pregátim umplutura,,,
            umplutura: -punem fideaua la fiert ín apá cu sare, apoi strecurám bine, clátim bine cu apá, le lásám sá se scurgá bine detot, íntre timp frecám spumá 100 gr. zahár pudrá cu 4 gálbenuse de ou, frecám spumá brínza cu smíntína , íncorporám brínza ín gálbenusele frecate spumá, stafidele, coaja de lámíie, dupá care íncorporám fideaua bine scursá de apá ín compozitzia de gálbenuse cu brínzá,
          - batem spumá tare 6 albusuri de ou cu 50 gr. zahár pudrá, zeama de la ½ lámíie, apoi usurel cu grijá sá nu spargem spuma, íncorporám si spuma de albusuri ín compozitia de gálbenuse, turnám compozitzia peste foaie ín tava de copt,  íntindem a 2-a foaie care o aplicám peste compozitiza de fidea cu ouá, o ímpungem bine cu furculitza si dám tava la cuptor la 180 grade timp de 30-35 minute, apoi facem proba de coacere, scoatem de la cuptor, presárám cu zahár pudrá vanilat, dám la rácit, íntre timp pregátim sosul,,
             sosul: -punem la fiert 2 dl apá cu siropul, cuisoarele, si zeama de pe visine din compot, cínd dá ín clocot, frecám 1 lingurá fáiná cu apá, adáugám la siropul ín clocot, dám cíteva clocote, adáugám visinele, punem putziná sare , zahár dacá este nevoie, mai dám 1 clocot si sosul este gata, íl dám la rácorit, feliem prájitura din tavá ín cuburi si servim cu sosul de visine dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése