Perisoare
ín varzá muratá.
ingrediente
/ 8 potzii
-
1 kg . carne
toacá
-
500 gr. ceafá afumatá
-
300 gr. orez
-
5 ouá
-
2 kg . varzá
muratá máruntá
-
5 ling. ulei
-
200 gr. slániná afumatá
-
1 ceapá
-
2 ardei kalifornia
-
1 linguritzá boia
-
5 cátzei usturoi
-
3 crengute frunze tzeliná
-
1 linguritá piper mácinat
-
1 ling. condiment grill
-
1 ling. pasá ardei kapia
-
3 ling. fáiná
-
3 dl
smíntíná
Modul de
preparare
-íncingem uleiul, prájim slánina
táiatá cuburi tocám ceapa o cálim, adáugám ardeiul, ínvírtim de cíteva ori,
adáugám orezul, cálim orezul cíteva minute, stingem cu 3 dl apá, fierbem píná scade
apa ín totalitate, fárá sá mestecám, apoi dám orezul la rácit,
-dupá ce orezul sa rácit complect, íl adáugám la carnea tocatá, presárám
cu piper, vegeta, condiment grill, pasta de ardei kapia, boia de ardei, ouále, frámíntám
bine amestecul, asezonám de condimente, vegeta, sare , piper, apoi pregátim o
cratitzá de circa 8-10 litri, deoarece avem nevoie de circumfeintzá mare la
fund,
-deci pregátim cratzitza, turnám pe fundul cratitzei, 1 dl ulei, acoperim fundul
cratitzei cu varzá muratá, apoi pregátim
din carnea tocatá bilutze de márimea unui ou, tzinem bila de carne ín mína
stíngá, cu mína dreaptá luám varzá muratá, si ínvelim bila frumos ín varzá
máruntá, asezám bila de carne ínvelitá ín varzá pe fundul cratitzei, peste
ríndul de varzá, apoi continuám confectzionarea bilutzelor-ouá ínvelite ín
varzá máruntá, píná se umple fundul cratitzei,
-dupá
ce sa umplut, adicá am pus un rínd de bile-ouá de carne ínvelitá ín varzá,
táiem felii, ceafa afumatá, o asezám peste bilele de carne, ínvelitá ín varzá, punem
frunzele de tzeliná, cátzei de usturoi, presárám cu íncá un rínd de varzá
muratá máruntá, si continuám formarea bilelor si asezarea ín cratitzá píná la
terminarea ingredientelor, care vine acoperitá cu un rínd de varzá muratá, dupá care turnám cu supá de carne sau apá
píná la ultimul rínd de bilutze de carne, si dám la fiert timp de o orá, la foc
foarte íncet , sau la cuptor, eu la cuptor le fac, ,,
-cínd varza este fiartá, din cíteva linguri de ulei si fáina , pregátim
un rantas, stingem cu apá rece, adáugám 1 dl smíntíná, scoatem bilele de carne pe un
platou, turnám peste varza rámasá ín cratitzá
rantasul, dám cíteva clocote, portzionám gombotzi de carne la farfurii, peste
care portzionám din varza máruntá din cratitzá, cíte 2-3 bucátzi felii de ceafá
afumatá, smíntíná crudá si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése