Pizza cu
suncá.
aluatul:
-
200 gr. fáiná
-
20 gr. drojdie proaspátá
-
1 linguritzá sare
-
1 linguritzá zahár
-
3 ling. ulei
-
2 dl apá
cáldutzá
-
150 gr. suncá praga
-
150 gr. cascaval rázálit
sosul:
-
100 gr. pastá rosii
-
2 ling. ulei másline
-
2 ardei kalifornia
-
1 ceapá
-
4 cátzei usturoi
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutzit piper
-
1 ling. verde oregano tocat
-
1 ling. verde busuioc tocat
-
1 crengutzá rozmarin
Modul de
preparare
aluatul: -dizolvám 1 linguritzá zahár
ín 1 dl
apá cáldutzá, dizolvám drojdia, presárám cu putziná fáiná si dám la dospit,
cíteva minute, adáugám fáina, uleiul, sarea si frámíntám un alaut molcutz,
elastic, care íl dám la dospit píná aluatul ísi dubleazá volumul, íntre timp
pregátim sosul,,,
sosul: -íncingenm
uleiul, tocám ceapa márunt, o cálim, adáugám ardeiul, íl cálm, adáugám pasta de
rosii si 1 dl
apá, presárám cu vegeta, piper, punem si crengutza de rozmaring, dám cíteva
clocote, adáugám verdetzurile, mai dám 2-3 clocote si sosul este gata,
-dupá ce aluatul se-a dublat volumul, íl íntindem ín formá rotundá cu
circumferintza de circa 32 cm , asezám pe tava pentru pizza, aplicám peste
aluat sosul, presárám cu jumátate cascavalul rázálit, peste care ímpártzim
sunca feliatá, ínvelim sunca cu cascavalul rámas, si dám la cuptorul
preíncálzit la 200 grade timp de 10-15 minute dupá care servim caldá cu ketchup
si ardei iute, dupá plac si preferintzá.
Mentziuni: dacá nu avem condimente verzi,
punem uscate ínsá mai putzine, adicá cíte o linguritzá rasá din fiecare
condimnet, apoi putem umplea cu orice fel de umpluturá acest aluat, ciuperci,
carne tocatá, orice fel de salam si mai multe feluri de casuri, dupá dorintzá
si preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése