Cartofi
a la „Bologna”.
ingrediente / 4 portzii
-
8 buc. cartofi márisori
-
200 gr. carne tocatá
-
1 linguritzá chimen mácinat
-
2 buc.foi dafin
-
1 ceapá
-
3 cátzei usturoi
-
1 linguritzá boia
-
1 vírf cutzit piper
-
1 linguritzá oregano
-
1 ling. vegeta
-
1 ling. zahár
-
160 gr. rosii ín bulion
-
4 ardei
-
3 ling. ulei
-
150 gr. cascaval rázálit
-
1 ou
Modul de
preparare
-spálám cartofii cu periutza, íi frecám bine, apoi íi punem la fiert cu
apá condimentatá cu chimen, sare si foi de dafin, íi fierbem píná intrá furculitza
íi ei, íi dám deoparte, íi mai lásám ín apá circa 15 minute, apoi íi scurgem ,
le táiem un capac, iar cu scobitorul pentru gulii le scobim mijlocul ín asa fel
sá obtzinem asa un fel de castronas mic, cítá vreme fierb cartofii pregátim
umplutura,
umplutura: -íncingem 3 ling. ulei,
tocám ceapa si ardeii márunt, cálim ceapa, adáugám ardeii, ínvírtim de cíteva
ori , punem usturoiul pisat, presárám cu boia de ardei, adáugám carnea tocatá,
presárám cu vegeta, piper, oregano, cálim circa 10 minute, dupá care adáugám
rosiile ín bulion, presárám cu zahárul si ínnábusim 10 minute, dám deoparte,
adáugám miezul de cartofi scobit, omogenizám, asezonám de condimente, vegta,
piper, sare, oregano, si umplem castronasele din cartofi, adicá cartofii
scobitzi, cu aceastá umpluturá,
-ungem gros un vas de ”yena” cu unturá,
asezám cartofii umplutzi ín vas, acoperim fiecare cartof cu capacul lui, ungem
fiecare cartof cu ou bátut spumá cu vegeta si 1 linguritzá smíntíná, punem
capacul vasului, sau dacá nu are capac acoperim cu folie alimentará si dám la
cuptor timp de 20 minute la 180 grade, dupá care scoatem vasul, presárám cu cascaval
fiecare cartof si dám ínapoi la cuptor deacum fárá capac píná se rumeneste
frumos cascavalul cum se vede mai sus, dupá care consumám calzi cu salatá
proaspátá, sínt un aperitiv apetisant, mai ales cu salatá de rosii cu coreandru
si ceapá verde, dar sínt tot atít de gustosi si cu castravatzi muratzi, sau
caatare cu ketchup.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése