Toros de
porc la cuptor.
ingrediente / 2 portzii
-
300 gr. círnatzi proaspetzi de casá
-
300 gr. caltabosi de casá
-
600 gr. cartofi
-
1 ling. vegeta
-
1 ling. condiment grill
-
3 ling. ulei
-
100 gr. unturá de porc
Modul de
preparare
-ungem gros tava de fripturi cu unturá, curátzám cartofii íi táiem ín
rondele mai grosutze, íi táválim ín 3 ling. ulei, íi presárám cu vegeta si
condiemnt grill, íi asezám ín tava de fripturi unsá, acoperim tava cu folie
alimentará, íi dám la cuptor pentru 15 minute,
-scoatem tava cu cartofii, scoatem folia, asezám peste cartofi
caltabosul si círnatzii, si dám tava ínapoi la cuptor deacum la 150-160 grade,
píná caltabosul si círnatzul se rumenesc, dupá care servim calzi cu salatá de
varzá muratá, este o ciná de pominá.
Interesanta denumirea....dar bunutza papica asta !
VálaszTörlésPe la noi, toroşul se face din varza murata cu carne de porc :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/01/toros-varza-murata-cu-carne.html
Da Sidonia, asa este, ínsá Tor ínseamná o adunare, si dacá gátim o ciná pentru mai multi, íi spunem toros, apoi si noi gátim toros de porc la táiatul porcului, din varzá muratá, proaspátá de porc, punem si ceva costitzá proaspátát si círnatzi si caltabos, am sá íncerc sá gátesc ín curínd, apoi sá o aduc la bloc,,, SÁ AVETZI O ZI MINUNATÁ, cu respect,,,v*m,,,
VálaszTörlés