Piskot
cu mac.
blatul:
-
4 ouá
-
250 gr. zahár pudrá
- 250 gr. fáiná
- 250 gr. fáiná
-
1 dl ulei
-
1 dl apá
-
1 praf de copt
-
1 vírf cutzit bicardonat
-
1 lámíie
-
2 dl sirop
cacao
crema:
-
2 dl lapte
-
40 gr. fáiná
-
2 vanilii
-
200 gr. mac mácinat
-
1,5 dl . apá
-
1 portocalá
-
125 gr. unt
-
5 ling. zahár pudrá
glazurá:
-
80 gr. ciocolatá menaj
-
3 ling. ulei
-
3 ling. lapte
Modul de
preparare
blatul: -separám oule, gálbenusurile le frecám spumá
cu 150 gr. zahár pudrá, adáugám apa, uleiul, coaja de lámíie, mestecám fáina cu
bicarbonatul, praful de copt, íncorporám ín glbenusele spumá, batem spumá tare
albusurile cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, apoi usurel cu spatula
íncorporám spuma de albusuri ín compozitiza de gálbenuse, ungem tava de copt, o
tapetám cu hítzie de copt, nivelám compozitzia ín tavá, dám tava la cuptorul preíncálzit
la 180 grade, si coacem blatul timp de 20 minute dupá care facem proba de copt,,,
dacá íncá se lipeste de scobitoare mai coacem circa 8-10 minute, apoi dám
blatul la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
crema: -dizolvám fáina ín lapte si 3
linguri zahár tos, fierbem un chelm omogen, dám la rácit complect, punem macul
ín 1,5 dl
apá, adáugám coaja de la portocalá si zeama, fierbem macul píná se omogenizeazá
detot, apoi íl dám la rácit, íntre timp frecám spumá untul cu zahárul pudrá,
cínd chelmul de fáiná sa rácit complect si macul, íl adáugám la compozitiza de
unt, alternativ cu compozitiza de mac si frecám píná obtzinem o cremá mátásoasá
frumosá,
-táiem
pedindouá orizontal blatul de piscot, partea de jos o asezám pe platoul de
prájituri, stropim cu 1 dl
sirop de cacao, sau sirop simplu preparat din 2 dl apá si 5 linguri zahár
tos care le fierbem 5-8 minute, cu jumátatea acestui sirop stropim piscotul
partea de jos, nivelám peste blat crema obtzinutá, ínsiropám partea de sus a
blatului, dar partea dináuntru, adicá unde sa fácut táietura, nu partea de sus
a blatului, íntoarcem baltul cu partea ínsiropatá cátre cremá si asezám foaia
peste cremá, o apásám usurel, apoi glazurám
glazura: fierbem
pe baie de abur 80 gr. ciocolatá menaj cu 3 linguri ulei si 3 linguri lapte,
cínd ciocolata e bine fluidá si netedá o aplicám ín figuri, forme cum dorim
peste prájiturá, adicá stropim prájitura cu glazura, cum se vede si ín imaginea
de sus, dám prájitura la rece pentru 2-3 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá,
apoi feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése