Gombotzi
aromatzi.
ingrediente / 3 portzii
aluatul:
-
500 gr. cartofi
-
50 gr, amidon alimentar
-
50 gr. fáiná
-
50 gr. griz
-
2 ouá
-
40 gr. unt
-
1 linguritzá sare
-
1 lámíie coaja
-
½ rudá vanilie
-
12 buc. caise crude sau congelate
-
12 buc. zahár cubic
apa de fiert:
-
3 l apá
-
1 ling. coajá lámíie
-
1 ling. coajá portocalá
-
1 linguritzá scortzisoará
-
1 linguritzá rasá ghimbir
-
½ rudá
vanilie
pentru
rostogolit si presárat
-
200 gr. pesmet
-
3 ling.unt
-
3 ling. zahár pudrá
Modul de
preparare
-fierbem cartofii curátzati ín apá cu sare,
scurgem cartofii íi trecem prin presa de cartofi, íi rácim complect, adáugám
toate ingredientele pentru aluat, afará de cuburiel de zahár si caisele, apoi
frámíntám un alaut bun pentru íntins, íntindem aluatul nu prea subtzire, táiem
aluatul ín 12 cuburi, punem ín fiecare caisá cíte un cub de zahár, si ínvelim
fiecare caisá cu cíte un cub de aluat care ín rotunjim íntre palme ín formá de
bile, asezám bilele pe masa de lucru presáratá cu fáiná,,,,prájim pesmetul ín 3
linguri unt, de culoarea alunei coapte,,, íl dám deoparte,,,,
-punem apa la fiert cu toate condimentele
scrise la apa de fiert, cínd apa dá ín clocot slobozim usurel bilele de aluat
ín apa de fiert, si fierbem gombotzii aproximativ 15 minute, scoatem fiecare
gombotz din apá si imediat íl rostogolim ín pesmetul prájit, ímpártzim gombotzii
pe farfurii, íi presárám cu zahár pudrá si servim calzi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése