2015. január 27., kedd

Gombotzi aromatzi.



Gombotzi aromatzi.
              
       ingrediente / 3 portzii
            aluatul:
-        500 gr. cartofi
-        50 gr, amidon alimentar
-        50 gr. fáiná
-        50 gr. griz
-        2 ouá
-        40 gr. unt
-        1 linguritzá sare
-        1 lámíie coaja
-        ½ rudá vanilie
-        12 buc. caise crude sau congelate
-        12 buc. zahár cubic
           apa de fiert:
-        3 l apá
-        1 ling. coajá lámíie
-        1 ling. coajá portocalá
-        1 linguritzá scortzisoará
-        1 linguritzá rasá ghimbir
-        ½ rudá  vanilie
         pentru rostogolit si presárat
-        200 gr. pesmet
-        3 ling.unt
-        3 ling. zahár pudrá

Modul de preparare
              -fierbem cartofii curátzati ín apá cu sare, scurgem cartofii íi trecem prin presa de cartofi, íi rácim complect, adáugám toate ingredientele pentru aluat, afará de cuburiel de zahár si caisele, apoi frámíntám un alaut bun pentru íntins, íntindem aluatul nu prea subtzire, táiem aluatul ín 12 cuburi, punem ín fiecare caisá cíte un cub de zahár, si ínvelim fiecare caisá cu cíte un cub de aluat care ín rotunjim íntre palme ín formá de bile, asezám bilele pe masa de lucru presáratá cu fáiná,,,,prájim pesmetul ín 3 linguri unt, de culoarea alunei coapte,,, íl dám deoparte,,,,

            -punem apa la fiert cu toate condimentele scrise la apa de fiert, cínd apa dá ín clocot slobozim usurel bilele de aluat ín apa de fiert, si fierbem gombotzii aproximativ 15 minute, scoatem fiecare gombotz din apá si imediat íl rostogolim ín pesmetul prájit, ímpártzim gombotzii pe farfurii, íi presárám cu zahár pudrá si servim calzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése