Strudel cu
varzá si círnati
aluatul:
- 500
g fáiná
- 20
g drojdie
- sare
- 3 ling.unturá
umplutura:
- 1 varzá albá, máriem medie
- 2 fire círnati picantzi
,,,
sau círnati grill 6 bucátzi
- 1 ceapá
- 1 ling. ulei
- 150 gr. slániná afumatá
- 1 vírf cutzit piper
Modul de
preparare
-freacá íntre palme fáina cu drojdia , 1
lingurá unturá si sare, toarná treptat apá la temperatura míinii, píná obţii un aluat
potrivit de moale,
frámíntám bine detot, píná face básici si va fi elastic, acoperá-l cu un prosop
de bucátárie si lasá-l la dospit aprox. 15
minute.
-taie varza sau
dá-o pe rázátoarea mare , presará putiná
sare,, si lasá sá stea 5 minute, apoi o freci bine, si o storci complect de
zeamá,
-ín lingura de
ulei, prájeste slánina, rumeneste círnatii { eu am folosit círnati grill }
punei deoparte si ín grásimea rámasá adaugá varza, cáleste-o mestecínd mereu, píná va lua
culoarea alunei coapte, potriveste de sare si piper.
-din aluat,
íntinde o foaie cít se poate de subţire ,, cít mai mare, unge-o bine, asa mai grosutz cu 2 linguri unturá de
casá si la margine aluautlui adicá ín partea
dinspre tine aseazá varza de la cap la cap ín lungime ín strat
mai gros, pe látime de cam 5 – 6 cm , apoi aseazá círnatii
rumenitzi dea lungul verzei ,
-ruleazá stríns cu grijá ca dacá se poate círnatii sá
rámíná íngropati ín varzá, cum se vede ín poza de sus, taie strudelul lung ín 2 sau 3 bucátzi
cít de lung doresti,,,apoi unge o tava de copt cu ulei o tapetezi cu hírtie de copt, aseazá strudelul ín tavá , ungel pedeasupra cu putiná smíntíná de 20
% dál la cuptor , coace 30-35 minute la foc moale, apoi dá-l la
rácit, nu felia fierbinte .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése