2015. február 1., vasárnap

Ciorba de perisoare cu varza creata.



Ciorbá-perisoare cu varzá creatzá.

           ingrediente / 6 portzii
                ciorba:
-        1 os de porc
-        3 morcovi
-        2 rádácini pátrunjel
-        1 tzeliná micá
-        2 ardei kalifornia
-        3 buc. cartofi
-        1 ceapá
-        3 ling. ulei
-        1 linguritzá boia
-        100 gr. pastá rosii
-        1 ling. vegeta
-        1 leg. márar
-        1 linguritzá mághiran
-        1,5 kg varzá creatzá
-        2 ling. fáiná
-        3 dl smíntíná pentru servit
                 perisoare:
-        300 gr. carne tocatá
-        100 gr. orez
-        3 ouá
-        1 ling. pátrunjel verde tocat
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper
-        1 ceapá
-        2 ling. ulei
     Modul de preparare
                    ciorba: -íncingem 3 linguri ulei, adáugám ceapa tocatá mrunt, cálim adáugám ardeiul táiat ín cuburi mari, ínvírtim de cíteva ori, adáugám morcovul, pátrunjelul, tzelina táiate dupá preferintzá, presárám cu vegeta, piper si ínnábusim 5 minute, presárám cu 2 linguri fáiná, cálim putzin, presárám cu boia, adáugám pasta de rosii si stingem cu  3 litri apá fierbinte, adáugám osul de porc si dám la fiert timp de 20 minute, apoi adáugám varza creatzá táiatá dupá preferintzá si mághiranul, íntre timp pregátim  perisoarele, cínd zarzavaturile sínt aproape fierte adáugám perisoarele si cartofii,,,
             perisoare: -cálim ceapa tocatá márunt ín 2 linguri ulei, adáugám orezul, íl cálim cíteva minute, stingem cu 1 dl apá fierbinte, presárám cu vegeta, punem capacul si fierbem píná orezul va absorbi toatá apa, apoi cu capac dám la rácit, cínd orezul sa rácit, adáugám carnea tocatá, ouále, piperul, pátrunjelul verde tocat, frámíntám bine si dám la frigider píná zarzavatul va fi aproape fiert,
             -scoatem compozitiza de carne de la rece, luám din compozitize cíte o linguritzá de alaut, íl dám prin fáiná, íl rotunjim frumos ín palmá si-l slobozim ín  ciorba clocotindá, cínd am termiant perisoarele adáugám si cartofii táiatzi cuburi mici si fierbem ciorba píná sínt fiertzi cartofii si perisoarele vin la suprafatzá, asezonám de condimente, vegeta, piper, sare, presárám cu márar verde tocat si cioarba este gata de servit caldá cu smíntíná .

               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése