Plăcintă aromată.
aluatul:
-
750 gr. fáiná
-
1/2 l lapte
-
½ l apá mineralá carbogazoasá
-
3 ling. zahár
-
1 linguritzá sare
-
20 gr. drojdie proaspátá
-
200 gr. mere
-
1 lámíie
-
5 ling. ulei
-
2 dl ulei
pentru copt
Pentru
presárat 2 linguri cacao olandezá, nequik sau scortzisoará si zahár praf dupá
preferintzá
Modul de
preparare
-curátzám merele, le táiem ín felii foarte subtziri, le stropim cu zeama
de la lámíie, másurate curátzate gata sá fie 200 gr. apoi batem ouále spumá cu
uleiul, sarea, coaja de lámíie, adáugám apa mineralá, drojdia si fáina ín
ploaie, mixám bine de tot, apoi íncepem si adáugám lapte mixínd mereu píná vom
obtzine un alaut cu putzin mai solid decít alautul de clátitele, íncorporám si merele
feliate deacum cu spatula nu la mixerul, punem la dospit 30 minute dupá care
íncepem la copt,
-íncingem
tigaia de teflon unsá cu ulei, si punem un polonoic de alaut la mijloc
íntinzíndul de márimea tigáii, dupá care íl coacem pe ambele pártzi la foc
potrivit, dupá terminarea aluatului dám la farfurii, presárám cu cacao sau
scortzisoará si zahár pudrá, ímpáturim ín patru, presárám si pedeasupra cu ce
dorim si servim calde.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése