2015. február 13., péntek

Plăcintă aromată.




Plăcintă aromată.

         aluatul:
-        750 gr. fáiná
-        1/2 l lapte
-        ½ l apá mineralá carbogazoasá
-        3 ling. zahár
-        1 linguritzá sare
-        20 gr. drojdie proaspátá
-        200 gr. mere
-        1 lámíie
-        5 ling. ulei
-        2 dl ulei pentru copt
            Pentru presárat 2 linguri cacao olandezá, nequik sau scortzisoará si zahár praf dupá preferintzá

Modul de preparare
                    -curátzám merele, le táiem ín felii foarte subtziri, le stropim cu zeama de la lámíie, másurate curátzate gata sá fie 200 gr. apoi batem ouále spumá cu uleiul, sarea, coaja de lámíie, adáugám apa mineralá, drojdia si fáina ín ploaie, mixám bine de tot, apoi íncepem si adáugám lapte mixínd mereu píná vom obtzine un alaut cu putzin mai solid decít alautul de clátitele, íncorporám si merele feliate deacum cu spatula nu la mixerul, punem la dospit 30 minute dupá care íncepem la copt,
            -íncingem tigaia de teflon unsá cu ulei, si punem un polonoic de alaut la mijloc íntinzíndul de márimea tigáii, dupá care íl coacem pe ambele pártzi la foc potrivit, dupá terminarea aluatului dám la farfurii, presárám cu cacao sau scortzisoará si zahár pudrá, ímpáturim ín patru, presárám si pedeasupra cu ce dorim si servim calde.

            -sínt grozav de pufoase si aromate.
                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése