Supá-oase
cu gáluste-carne.
ingrediente / 4 portzii.
supa:
-
2 kg . os
ceafá porc
-
4 morcovi
-
3 rádácini pátrunjel
-
1 tzeliná micá cu frunze
-
2 ardei
-
1 ceapá mare
-
6 cátzei usturoi
-
1 ling. vegeta
-
1 ling. piper boabe
-
3-4 crengutze leostean
-
150 gr. fidea
-
3-4 cartofi mici
gáluste:
-
250 gr. carne tocatá
-
2 ouá
-
1 linguritzá vegeta
-
1 vírf cutzit piper
-
3 ling. ulei
-
1 ling. fáiná
Modul de
preaprare
-pentru ínceput punem oasele ín apá rece timp de 1,5-2 ore, íntre timp
punem ín vasul pentru supá 3 litri apá, cínd apa clocoteste punem oasele cu 1
lingurá vegeta, piper boabe, ceapá, usturoi, frunze de tzeliná, si fierbem la
foc foarte íncet 20-25 minute, apoi adáugám morcovul, pátrunjelul, tzelina,
ardeiul si fierbem tot la foc foarte íncet píná zarzavaturile si carnea sínt
aproape fierte, adáugám leosteanul, asezonám de condiemnte, vegeta, piper,
fierbem íncá 10 minute cínd adáugám cartofii, cu care fierbem píná la final,
dupá care strecurám supa, apoi pregátim gálustele din carne,,,
-omogenizám
bine ingredientele pentru gáluste, dám supa strecuratá la fiert, cínd dá ín
clocot din alautul de carne formám bilutze mici si le slobozim ín supa
fierbíndá, fierbem circa 10 minute, cínd adáugám si fideaua dacá este de casá,
dacá nu fierbem separat, apoi scoatem la farfurie zarzavaturi, punem si fidea
si másurám din supa cu gáluste peste zarzavaturi si servim fierbinte, presáratá
cu frunze de leostean verde tocat sau pátrunjel, eventual si ardei iute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése