2015. február 17., kedd

Supa de oase cu galuste din carne.



Supá-oase cu gáluste-carne.

           ingrediente / 4 portzii.
                  supa:
-        2 kg. os ceafá porc
-        4 morcovi
-        3 rádácini pátrunjel
-        1 tzeliná micá cu frunze
-        2 ardei
-        1 ceapá mare
-        6 cátzei usturoi
-        1 ling. vegeta
-        1 ling. piper boabe
-        3-4 crengutze leostean
-        150 gr. fidea
-        3-4 cartofi mici
                 gáluste:
-        250 gr. carne tocatá
-        2 ouá
-        1 linguritzá vegeta
-        1 vírf cutzit piper
-        3 ling. ulei
-        1 ling. fáiná

Modul de preaprare
                     -pentru ínceput punem oasele ín apá rece timp de 1,5-2 ore, íntre timp punem ín vasul pentru supá 3 litri apá, cínd apa clocoteste punem oasele cu 1 lingurá vegeta, piper boabe, ceapá, usturoi, frunze de tzeliná, si fierbem la foc foarte íncet 20-25 minute, apoi adáugám morcovul, pátrunjelul, tzelina, ardeiul si fierbem tot la foc foarte íncet píná zarzavaturile si carnea sínt aproape fierte, adáugám leosteanul, asezonám de condiemnte, vegeta, piper, fierbem íncá 10 minute cínd adáugám cartofii, cu care fierbem píná la final, dupá care strecurám supa, apoi pregátim gálustele din carne,,,
           -omogenizám bine ingredientele pentru gáluste, dám supa strecuratá la fiert, cínd dá ín clocot din alautul de carne formám bilutze mici si le slobozim ín supa fierbíndá, fierbem circa 10 minute, cínd adáugám si fideaua dacá este de casá, dacá nu fierbem separat, apoi scoatem la farfurie zarzavaturi, punem si fidea si másurám din supa cu gáluste peste zarzavaturi si servim fierbinte, presáratá cu frunze de leostean verde tocat sau pátrunjel, eventual si ardei iute.
                    



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése