2015. február 2., hétfő

Gombotzi-gáluste cu carne.



Gombotzi-gáluste cu carne.

      ingrediente / 4 portzii
           aluatul:
-        ½ kg cartofi
-        2 ouá
-        ½ kg fáiná
-        3 ling. griz
-        60 gr. unt sau unturá
          umplutura:
-        300 gr. carne pui sau,,,
-        1 ceapá
-        2 ardei kapia
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit boia
-        1 ling. condiment asortat pasáre
-        3 ling. ulei
-        3 felii slániná afumatá
-        1 vírf cutzit piper
-        1 ling. fáiná
-        2 dl smíntíná

Modul de preparare
              aluatul: -fierbem cartofii curátzati, cu sare, íi pisám bine sau íi punem al mixer, dupá ce sau rácit complect, adáugám grásimea-unt-unturá, ouále, fáina, grizul si frámíntám un aluat bun pentru íntins, dacá eventual ar fi prea moale, mai adáugám fáiná, íntindem aluatul de grosima circa 7-8 mm, íl táiem ín pátrate, punem ín fiecare pátrat o linguritzá din urmátoarea umpluturá:
              umplutura: -íncingem uleiul, párjim slánina táiatá cuvburi mici, adáugám ceapa tocatá márunt si ardeiul, le cálim, presárám cu boia, adáugám imediat carnea táiatá ín cuburi foarte mici, ínnábusim píná íi scade apa , cínd carnea sfíráie ín cratitzá, presárám cu vegeta, piper, condiment asortat, adáugám 1 dl apá, si dám al ínnábusit, repetínd operatzia píná carnea este moale, cínd carnea este moale, frecám smíntína cu 1 lingurá fáiná si 2 dl apá, turnám chelmul de smíntíná peste carne ín jet subtzire, dám cíteva clocote, asezonám de vegeta, sare , piper, condiment, dám deoparte, scaotem carnea din sos , o dám la mixer sau o tocám, ca sá obtzinem o pastá din carne, din care vom pune cíte o linguritzá pe fiecare pátrat de aluat, apoi ínchidem aluatul ín 4 coltzuri, íl rotunjim si formám bilutze pline cu umpluturá de carne, eu nu mixez carnea, o tai foarte mici cubuletze si as ao pun ín gombotzi, dar fiecare dupá gust,

         -dupá ce am terminat de umplut si format gombotzii, punem apá cu sare la clocotit, cínd apa fierbe slobozim bilele cu carne ín apa clocotindá, dupá ce au venit la suprafatzá mai fierbem 3 minute, apoi scoatem cu schimeri-lingura cu gáuri, íi táválim ín sosul de carne pe fiecare si íi servim calzi cu smíntíná, cu se vede si ín imaginea de sus, sínt grozavi de deliciosi.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése