Ciorbá-gáluste
cu tarhon.
ingrediente
/ 4 portzii.
gáluste:
-
500 gr. carne tocatá pasáre
-
1 chiflá
-
2 ouá
-
1 ling. rasá unturá gíscá
-
1 linguritzá vegeta
-
1 linguritzá rasá tarhon tocat
-
1 vírf cutzit piper
ciorba:
-
1 tacím de pui { spate cu gít }
-
3 morcovi
-
2 rádácini párunjel
-
1 tzeliná micá
-
1 ceapá
-
2 ardei grasi
-
1 ling. vegeta
-
1 ling. fáiná
-
1 linguritzá boia dulce
-
5 ling. ulei
-
1 ling. tarhon tocat
-
2 ling. otzet cu tarhon
-
1 dl
smíntíná
-
1 dl friscá
pentru gátit
Modul de
preparare
ciorba: -íncingem uleiul ín vasul ín
care dorim sá gátim supa, cálim ceapa tocatá, adáugám ardeiul táiat ín cuburi
mari, cálim putzin, adáugám zarzavatul táiat ín dreptungiuri mai márisoare,
presárám cu vegeta, piper si ínnábusim circa 10 minute mestecínd mereu, apoi
presárám cu boia si 1 lingurá fáiná, ínvírtim de cíteva ori si stingem cu 2
litri apá, adáugám tacímul de pui si dám la fiert píná tacímul si zarzavatul
sínt fierte, íntre timp pregátim gálustele, dacá apa scade prea tare evident cá
adáugám apá la ciorbá,
gáluste: -ínmuiem
chifla ín apá, o stoarcem bine, apoi adáugám toate celelalte ingrediente ,
frámíntám bine si dám la rece timp de 15-20 minute, cínd ingredientele din
ciorbá sínt fierte, din alautul de gáluste formám bilutze mici si le slobozim
ín oala cu ciorbá clocotindá, continuám operatzia píná la terminarea alautului,
apoi mai fierbem 5-8 minute, amestecám frisca cu smíntína, le adáugám la
ciorbá, dám cíteva clocote, adáugám otzetul cu tarhon, asezonám de condimente,
vegeta, sare piper, dám 2-3 clocote si ciorba este gata de servit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése