2015. február 12., csütörtök

Tort cu mac si mere.



Tort cu mac si mere.

          blatul:
-        6 ouá
-        200 gr. fáiná
-        150 gr. mac
-        100 gr. unt
-        200 gr. zahár pudrá
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
         crema budincá:
-        1 plicuri budincá vanilie
-        4 dl lapte
-        5 ling. zahár
-        250 ml friscá pentru spumá
-        125 gr. smíntíná grasá
         cremá mere:
-        1 kg mere
-        50 gr. stafide
-        1 linguritzá scortzisoará
-        5 ling. zahár

Modul de preparare
            blatul: -sepatám albusurile de gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 150 gr. zahár pudrá, coaja de lámíie, adáugám bicarboantul stins cu zeama de la ½ lámíie, topim unutul, nu-l fierbem doar íl topim, íl adáugám la gálbenuse le frecám spumá, íncorporám macul si fáina, batem spumá tare albuusriel cu 50 gr. zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, apoi cu spatula íncorporám albusuriel la compozitzia de gálbenuse, ungem forma de blat , o tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitiza ín formá, si dám al cuptor, pentru 35-40 minute la 180 grade, dupá care facem proba de copt, dacá e copt dám la rácit , timp ín care pregátim merele si crema,
            crema: -dizolvám prafurile de budincá ín lapte cu zahár, dám la fiert, íná obtzienm un chelm omogen, care íl dámla rácit complect, íntre timp ímpártzim ín douá frisca, o aprte o batem spumá tare, o íncorporám ín chelmul de budincá, parte ade friscá rámasá o batem spumá cu smíntína si 1 vírf cutzit scortzisoará,
            -curátzám merele , le rázálim le presárám cu zahárul si scortzisoara, le cálim píná se omogenizeazá, adáugám stafidele, le dám la rácit,
            -táiem blatul ín 2 vertical ca sá obtzine 2 foi, aplicám peste prima foaie jumátate din crema de budincá care o ínvelim cu jumátate din merele cálite, peste care aplicám a doua foaie de tort, nivelám peste a doua foaie crema de budincá rámasá, acoperim cu merele rámase, apoi punem deoparte din frisca cu smíntíná cíteva linguri pentru ornat, cu restul ímbrácám tortul, si íl ornám cum felii de mere íncinse ín mac, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám la rece pentru 2-3 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, apoi feliem si servim.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése