Supá cu
gáluste-griz.
ingrediente / 4 portzii.
supa:
-
400 gr. gít curcan
-
400 gr. aripá curcan
-
4 buc. morcov
-
2 rádácini pátrunjel
-
1 tzeliná mijlocie cu frunze
-
1 gulie micá
-
3 ardei grasi
-
1 ceapá
-
6 cátzei usturoi
-
250 gr. varzá creatzá
-
1 ling. piper boabe
-
6-8 boabe ienibahar
-
1 ling. vegeta
-
3-4 cartofi márime medie-obtzional-
gáluste:
-
2 ouá
-
1 ling. unturá gíscá
-
50-80 gr. griz
Modul de
preparare
supa: -punem carnea ín apá rece, dacá
e nevoie curátzám cotorii de pe aripá, punem la fiert ín vasul pentru supá 3
litri apá, cínd apa clocoteste punem carnea cu vegeta si putizná sare, dám la
fiert, cínd íncepe sá clocoteascá luám focul la ff mic, deci atentzie sá nu
clocoteascá, numai sá márgeleascá supa, adáugám piperul, enibaharul,
-fierbem ín felul acesta timp de 30 minute,
dupá 30 minute adáugám zarzavaturile táiate ín bucátzi mai mari, ceapa, ardeiul,
usturoiul, dám la fiert, dupá 20 minute de fiert adáugám varza creatzá,
asezonám de condiemnte, vegeta, sare si fierbem supa píná ce zarzavaturile sínt
fierte complect, apoi scoatem din supá ca 1 litru ín care vom fierbe
gálustele,,,
gáluste: -batem
spumá ouále, topim untura care o adáugám la ouá si ín ploaie grizul, omogenizám
dupá care dám compozitzia la frigider pentru 10-15 minute, punem litrul de supá
la fiert, cínd dá ín clocot, cu linguritza formám gáluscutze din compozitzia de
gris care le slobozim ín supá, fierbem íncetisor circa 20 minute, tragem deoparte , acoperim gálustele circa
10-15 minute apoi scoatem ín farfurii zarzavat, carne, gáluste, peste care
másurám supá fierbinte, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei si servim
fierbinte presáratá cu pátrunjel verde si eventual ardei iute, dupá plac si
preferintzá.
-dacá vá plac si cartofii ín supá, atunci
cartofii íi fierbem separat ín apá condimentatá cu vegeta, apoi íi portzionám
ín farfurie cu zarzavatul si carnea, nu se fierb cartofii ín supá deoarece fac
supa tulbure.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése