2015. február 2., hétfő

Piskot cu cremá-ciocolatá.



Piskot cu cremá-ciocolatá.

           piskotul:
-        6 ouá
-        1 dl ulei
-        6 linguri zahár pudrá
-        6 linguri fáiná
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
           crema:
-        2 ouá
-        6 ling. zahár pudrá
-        200 gr. unt
-        2 ling.cacao olandezá
-        100 gr. ciocolatá menaj

Modul de preparare
                blatul: -separám gálbenusurile de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu 4 linguri zahár pudrá, 1 dl ulei, coaja de la lámíie, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie, fáina, apoi batem spumá tare albusurile cu 2 linguri zahár pudrá, zeama de la ½ lámíie, apoi usurel cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt, o tapetám cu hírtie de copt si nivelám aluatul ín tavá, dám la copt pentru 20-25 minute la 180 grade, dupá care facem proba de copt, dacá se lipeste pe scobitoare mai coacem circa 5-8 minute, la 160 grade, scoatem blatul, íl rástunrnám pe un prosop de bucátárie umed si rulám piskotul ín prosop ín formá de ruladá ín care íl lásám circa 15 minute, apoi íl scoatem, íl ínvírtim ín prosop uscat, íl dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,

          crema: -mestecám bine cu telul oulále cu zahárul si cacaoa, le punem la foc mic si ínvírtim íncontinuu píná compozitiza se íngroasá, adáugám ciocolata menaj, fierbem píná la dizolvare complectá, dám la rácit, cínd crema este asa mai dezmortzitá, nu caldá, adáugám untul, frecám píná la omogenizare complectá, cínd crema íncepe sá se solidifice, desfacem usurel rulada, aplicám ¾ din cremá, rulám ínapoi blatul, asezám rulada pe platoul de prájituri, si ímbrácám rulada cu crema rámasá cum se vede si ín imaginea de mai sus, dupá care dám la rece rulada píná crema se va íntári, apoi feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése