Vrăbioară de ”şărcad”.
ingrediente/ 4 portzii
-
600 gr. vrábioará
-
80 gr. unt
-
5 ling. ulei
-
300 gr. ciuperci sampion
-
3 dl lapte
-
100 gr. círnatzi afumat
-
2 castraveti muratzi
-
150 gr. cascaval rázálit
-
1 ling. vegeta
-
1 ling. fáiná
-
sare dupá gust
-
1 linguritzá piper mácinat
Modul de
preparare
-feliem
várbioara si o batem putzin ca pentru snitzele ínsá cu mult mai usurel si nu
subtzire, fiecare felie o frecám cu vegeta si pier, apoi íncingem untul ín ulei
ca sá nu sá ardá si rumenim fiecare
felie de carne, asezám feliile ín tava pentru fripturi una língá alta, apoi ín
grásimea rámasá de la rumenirea cárnii prájim ciupercile táiate feli mai
grosutze, cínd sau rumenit si ciupercile, le presárám cu 1 lingurá fáiná, vegeta,
piper si stingem cu laptele,
-rázálim
castravetzii muratzi íi adáugám la ciuperci, si círnatzii táiatzi felii foarte
subtziri, dupá care dám cíteva clocote, apoi ímpártim compozitzia pe fiecare
felie de carne, presárám cu cascavalul rázálit si dám la cuptor píná cascavalul
se rumeneste dupá plac, si preferintzá, cínd vrábioara este gata de servit, cu
cartofi coptzi la cuptor presáratzi cu pátrunjel verde si salatá de ardei
coptzi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése