2014. augusztus 15., péntek

Ardei umpluti - aperitiv.

                    

Ardei umplutzi aperitiv.

           ingrediente/ 4 portzii
-        8 buc. ardei – rosu, galben, verde.
-        2 ling. otzet
-        2 ling. zahár
-        6 ling. maionezá
-        2 dl. smíntíná
-        300 gr. ciuperci sampion
-        5 ling. ulei
-        130 gr. orez rapid
-        250 gr. carne pui fript
-        5 buc. ceapá verde
-        1 ling. condiment grill
-        3ling. busuioc verde tocat
-        2 ling. mustar dijoni
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper alb
-        1 leg. pátrunjel verde

Modul de preparare
             -curátzám ardeii, le scoatem cotorul, punem apá la fiert, 3 litri cu : sare, otzet, zahár, cínd apa dá ín clocot aruncám ardeii ín apá, si cínd ardeii se-au schimbat culoarea íi scoatem imediat, íi punem ín trecurátor ca sá curgá taotá apa de pe ei, íntre timp, pregátim umplutura,
         umpluturá:
                  -fierbem orezul dupá indicatziile de pe plic, íl punem la rácit, táiem 2 buc. ceapá verde márunt, o cálim ín 2 ling. ulei, adáugám ciupercile tocate márunt, presárám cu vegeta, condiment grill, ínnábusim píná scade toatá apa lásatá de ciuperci, adicá píná sfíráie ín tigaie, dám la rácit, íntre timp tocám carnea de pui friptá foarte márunt, apoi mestecám cu orezul si ciupercile reci, condimentám cu busuioc, piper, pátrunjel, vegeta, adáugám 2 ling. majonezá, 1 ling. mustar, apoi umplem ardeii cu acestá compozitzie, amestecám maioneza rámasá cu smíntína, condimentám cu mustar, vegeta, zahár, piper alb, apoi asezám ardeii ín acest sos marinat cu care servim, sau se poate servi cu salatá proaspátá, dupá preferintzá.

              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése