Paste
fáinoase ”lasagnea” retzeta de bazá
-
350 gr. cartofi
-
5 ouá
-
1 linguritzá sare
-
50 gr. unt
-
fáiná
Modul de
preparare
-fierbem
cartofii, íi curátzám de coajá, íi pisám bine-pireu pe masa de lucru, íi lásám
sá se ráceascá complect, pentru ínceput adáugám 500 gr. fáiná, frecám íntre
palme fáina cu cartofii adáugínd untul,
facem cuib ín mijloc, batem spumá ouále, le punem ín cuib si íncepem
frámíntatul, adáugínd fáiná dupá caz, píná vom obtzine o cocá buná pentru
intins, ca si pátura de táitzei, cínd aluatul este bun pentru íntins ímpártzim
aluatul ín patru, si íntindem 4 foi nu prea subtziri, de forma távii de copt,
formá de 35/24 cm , apoi íntindem fiecare bucatá de aluat cít tava si punem
tava ín cuptorul peaíncálzit la 180 grade, cu usa cuptorului deschisá pentru ca
sá svíntám putzintel fiecare foaie de lasagnea, deci circa 5-8 minute le tzinem
pe fiecare ín cuptor,timp ín care íntoarcem odatá tava ín cuptor, apoi scoatem
si asezám fiecare foaie pe fatzá de masá , le lásám sá se ráceascá si le umplem
dupá preferintá cu : carne tocatá, legume, brínzeturi, ciuperci,
Mentziuni:
sínt mai gustoase si mai pufoase decít cele numai cu ouá, eu am ímpártzit ín 8
bucátzi aluatul dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése