2014. augusztus 2., szombat

Budincá din orez.

              

Budincá din orez

          ingrediente / 4 portzii
-        125 gr. orez
-        5 dl lapte
-        2 vanilii
-        2 ling. miere albine
-        80 gr. iaurt cu vanilie
-        150 gr. zahár
-        50 gr. unt
-        2 ling. ulei

         Sos de zmeurá:
-        300 gr. zmeurá congelatá
-        5 ling. zahár
-        1 lámíie

Modul de preparare
               -íntr-o cretitzá teflon íncingem 2 linguri ulei, adáugám orezul si íl cálim píná se ínfierbíntá tare si ísi schimbá putzin culoarea, íntre timp ínfierbíntám 3 dl lapte cu 2 vanilii, cínd orezul sa ínfierbíntat índeajuns si se-a schimbat culoarea  stingem cu laptele fierbinte, tragem focul la mediu si fierbem fárá sá mestecám píná orezul a absorbit tot laptele, íntre timp ínfierbíntám laptele rámas cu 50 gr. unt, si din momentul ce orezul a absorbit tot laptele, adáugám la orez cíte putin din laptele cu unt, si fierbem íncet píná orezul absoarbe laptele, apoi mai turnám píná se terminá laptele cu untul iar orezul a absorbit tot laptele, íl luám deoparte, adáugám iaurtul si mierea de albine, si ímpártzim orezul ín 4 cupe sau cesti pentru ceai, íl lásám sá se ráceascá apoi íl dám la frigider pentru circa 2 ore ca sá se íntáreasác, íntre timp pregátim sosul de zmeurá,,,
       sosul:

            -punem deoparte cíteva boabe de zmeurá pentru ornat, apoi restul de zmeurá o punem íntr-o cretitzá, cu zahárul si o fierbem píná se íngroasá dupá plac cu coaja de la 1 lámíie, zeama de la jumátate de lámíie si un cubuletz de unt, dupá cele 2 ore scoatem orezul de la frigider, si íntoarcem cestile sau cupele pe farfurii pentru desert cu gura ín jos, si usurel scuturám pe farfurie orezul deacum íntárit si care a luat forma cescutzei, ímpártim peste orez sosul de zmeurá, ornám cu boabe de zmeurá si frunze de mentá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, presárám cu zahár mácinat cu vanilie  si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése