Budincá
din orez
ingrediente / 4 portzii
-
125 gr. orez
-
5 dl lapte
-
2 vanilii
-
2 ling. miere albine
-
80 gr. iaurt cu vanilie
-
150 gr. zahár
-
50 gr. unt
-
2 ling. ulei
Sos
de zmeurá:
-
300 gr. zmeurá congelatá
-
5 ling. zahár
-
1 lámíie
Modul de
preparare
-íntr-o
cretitzá teflon íncingem 2 linguri ulei, adáugám orezul si íl cálim píná se ínfierbíntá
tare si ísi schimbá putzin culoarea, íntre timp ínfierbíntám 3 dl lapte cu 2 vanilii, cínd
orezul sa ínfierbíntat índeajuns si se-a schimbat culoarea stingem cu laptele fierbinte, tragem focul la
mediu si fierbem fárá sá mestecám píná orezul a absorbit tot laptele, íntre timp
ínfierbíntám laptele rámas cu 50 gr. unt, si din momentul ce orezul a absorbit
tot laptele, adáugám la orez cíte putin din laptele cu unt, si fierbem íncet
píná orezul absoarbe laptele, apoi mai turnám píná se terminá laptele cu untul
iar orezul a absorbit tot laptele, íl luám deoparte, adáugám iaurtul si mierea
de albine, si ímpártzim orezul ín 4 cupe sau cesti pentru ceai, íl lásám sá se
ráceascá apoi íl dám la frigider pentru circa 2 ore ca sá se íntáreasác, íntre
timp pregátim sosul de zmeurá,,,
sosul:
-punem
deoparte cíteva boabe de zmeurá pentru ornat, apoi restul de zmeurá o punem íntr-o
cretitzá, cu zahárul si o fierbem píná se íngroasá dupá plac cu coaja de la 1
lámíie, zeama de la jumátate de lámíie si un cubuletz de unt, dupá cele 2 ore
scoatem orezul de la frigider, si íntoarcem cestile sau cupele pe farfurii
pentru desert cu gura ín jos, si usurel scuturám pe farfurie orezul deacum
íntárit si care a luat forma cescutzei, ímpártim peste orez sosul de zmeurá,
ornám cu boabe de zmeurá si frunze de mentá dupá cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei, presárám cu zahár mácinat cu vanilie si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése