Chifle
”hamburg”
ingrediente
/ 6 kifle
-
300 gr. fáiná
-
1 dl lapte
-
1,2 dl iaurt
natur
-
0,8 dl ulei
-
2 dkg drojdie proaspátá
-
1 linguritzá praf de copt
-
1 linguritzá sare
-
2 ling. zahár
-
2 ouá
-
1 ling. susan
Modul de
preparare
-íncálzim laptele putzin, cu zahárul, si punem drojdia la dospit, punem
fáina íntr-un lighean, amestecám cu sarea si praful de copt, dupá ce drojdia a
crescut, adáugám la drojdie iaurtul si uleiul, apoi le adáugám la fáiná, batem
spumá ouále, punem putin deoparte din ou pentru uns pedeasupra chiflele ,
restul íl adáugám la compozitzie si frámíntám píná aluatul face básicutze, punem
la dospit íntr-un loc cáldutz ferit de curentzi de aer, píná aluatul ísi
dubleazá volumul, apoi punem pe masa de lucru si ímpártzim ín 6 pártzi aluatul,
ungem tava de copt cu ulei , tepetám cu hírtie de copt, fiecare parte de aluat
o rotunjim ín formá de minge, , le asezám pe hírtia de copt ín tavá, adáugám la
oul pus deoparte putzin zahár si 1 linguritzá smíntíná, batem spumá si ungem
fiecare chiflá dupá care dám la dospit 20-25 minute, íntre acest timp de
dospire mai ungem odatá cu ou, presárám cu susan iar cínd chiflele se-au dublat
volumul dám la cuptorul preíncálzit timp de 30 minute, la 180 grade, timp ín
care íntoarcem tava ín cuptor odatá, apoi facem proba de copt, scoatem chiflele
din cuptor le punem la rácit si se poate pregáti hamburgul,
Mentziuni : dacá dorim mai multe chifle, evident
cá ínmultzim ingredientele ín functzie de cíte chifle dorim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése