2014. augusztus 27., szerda

Felii tutti-frutti.

                   

Felii tutti-frutti
   
         piscot:
-        6 ouá
-        8 ling. zahár praf
-        2 ling. cacao olandezá
-        6 ling. fáiná
-        1 prafuri de copt

        crema de ciocolatá:
-        300 gr. cicolatá menaj
-        1 ling. aromá rum
-        2 ling. gem caise
-        2 ling. cu vírf biscuitzi mácinatzi

        crema tutti-frutti
-        2 plicuri budincá tutti-frutti
-        2 linguri aromá tutti-frutti
-        2 ling. fáiná
-        7 dl lapte
-        150 gr. margariná rama
-        200 gr. zahár praf

       spuma:
-        5 dl friscá pentru spumá
-        2 vanilii
-        ½ plic gelatiná alimentará
  
Modul de preparare
                 piscotul : -separám ouále, gálbenusele le frecám spumá cu 4 linguri zahár praf, amestecám fáina cu cacaoua si 1 praf de copt, apoi o adáugám la gálbenusele frecate spumá, batem albusurile spumá tare cu 4 ling. zahár praf, le adáéugám la compozitzia de gálbenuse, usurel cu spatula, ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu tíntie de copt, turnám compozitzia de aluat ín tavá si dám la cuptorul preíncálzit, pentru 20 minute la foc mediu, apoi facem proba de copt, dacán u e coaptá, mai lásám 10 minute, dupá care scoatem blatul din tavá si ílé lásám sá se ráceascá complect, íntre timp pregátim cremem dupá cum urmeazá,
    cremá cicolatá: -3 table de ciocolatá menaj respectziv, 300 gr. fierbem pe baie de abur, cínd cicolata este fluidá adáugám aroma de rum, 2 linguri gem d ecaise si 2 linguri biscuitzi mácinatzi, apoi táiem blatul deacum rece ín douá vertical ca sá obtzinem 2 foi, pe foaia de jos aplicám crema obtzinutá apoi acoperim cu a doua foaie, si trecem la pregátirea cremei de titti-frutti, ín feleul urmátor,
      crema tutti-frutti: -mestecám praful de budincá cu fáina,  2 dl lapte si aroma tutti-frutti, restul laptelui íl punem la fiert cu 3 linguri zahár, cínd laptele dá ín clocot, adáugám compozitzia dizolvatá si fierbem un chelm omogen care íl dám la rácit, íntre timp frecám spumá margarina cu zahárul rámas, apoi cínd chelmul sa rácit, adáugám la margarina frecatá si frecám mai departe píná obtzinem o cremá frumoasá finá mátásoasám care o aplicám peste blatul de cicolatá, apoi trecem la spumá,

        spuma: -pregátim gelatina, dupá indicatziile de pe plic, apoi íncepem sá batem, frisca spumá tare cu 2 vanilii, adáugínd usurel si gelatina la spumá, dupá care aplicám spuma tare peste crema de tutti-frutti , nivelám frumos, apoi cu piaptánul pentru torturi trasám modele ín frisca íncá proaspát íntinsá, sau putem presára cu spanuri din cicolatá menaj sau o rázuim peste prájiturá, care o dám apoi la rece pentru 2 ore dupá care o feliem dupá preferintzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése