2014. augusztus 15., péntek

Castravetzi muratzi.

                    

Castravetzi muratzi

-       3 kg castraveti cornison
-       1/2 litru otzet
-       2 litri apá,
-       2 linguri sare neiodata
-       300 gr. zahár
-       radaciná hrean dupá gust
-       ardei iute dupá gust
-       5 morcovi márime medie táiati rondele
-       3 leg.márar
-       3 foi dafin / borcan
-       1 linguritzá boabe mustar / borcan
-       1/2 linguritzá boabe piper / borcan
-       1 linguritzá coreandru / borcan
-       2 legáturi frunze telina
-       15 gr. Na-benzonat conservant
     -se spalá si se desinfecteazá borcanele, spálám cu periutza castravetzii, íi limpezim, íi punem pe fatzá de masá albá, íi acoperim, punem pe fundul fiecárui borcan  boabe mustar, coreandru, frunze tzeliná, márar, apoi íncepem si cládim frumos castravetzii ín borcane, printre castraveti, strecurám bucátzele de hrean, rondele de morcovi, foi dafin, acoperim,

     -punem apa la fiert cu sare, zahár si piper, cínd apa clocoteste adáugám otzetul íi mai dám un clocot si umplem fiecare borcan, apoi le dám la dunst uscat 1-2 zile, dupá care vin puse la cámará.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése