Piept de pui
”margheritta”
ingrediente/4 portzii
-
600 gr. piept pui dezosat
-
250 gr. mozzarella
-
3 dl sos de
rosii
-
2 ardei grasi
-
3 rosii
-
4 cátzei usturoi
-
1 vírf cutzit piper
-
2 linguritze busuioc verde tocat
-
1 ling.vegeta
-
8 ling. ulei
-
parmezan rázálit
-
500 gr. paste fáinoase
Modul de
preparare
-táiem
pipetul de pui ín cuburi-márime medie, íncingem 3 linguri ulei íntr-o cratitzá
cu peretzi ínaltzi, rumenim putzin pieptul de pui, adáugám ardeiul-rosiile ,
cálim putzin, apoi adáugám usturoiul bine pisat, ínvírtim de 2 ori si stingem
cu sosul de rosii, presárám cu piper, vegeta, busuioc si fierbem 8-10 minute,
adáugám mozzarella si ínfierbíntám míncarea mestecínd mereu píná cascavalul
mozzarella se va topi si se va omogeniza complect ín sosul de rosii,
-íntre timp
fierbem pastele fáinoase, punem 2,5 litri apá la fiert cu sare, vegeta si 2
ling. ulei, fierbem 20 minute, strecurám, limpezim cu apá caldá, le rostogolim
ín 3 ling. ulei firebinte, apoi ímpártzim la farfurii língá care servim pieptul
de pui cu sos, presárám cu parmezan rázálit si busuioc verde tocat si servim
calde.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése