2014. augusztus 15., péntek

Desert cu prune.

              

Desert cu prune.

-        500 gr. prune fárá símbure
-        150 gr. unt sau margariná rama
-        150 gr. zahár pudrá
-        3 ling. zahár tos
-        250 gr. fáiná
-        1 praf de copt
-        3 vanilii
-        2 dl smíntíná grasá
-        2 ouá

Modul de preparare
             -spálám prunele le scoatem símburele , le presárám cu 3 linguri zahár, 3 vanilii si le punem ín strecurátoare la scurs, ungem cu ulei si tapetám cu hírtie de copt tava de copt, preíncálzim cuptorul, mestecám fáina cu praful de copt, frecám untul spumá cu zahárul praf, batem ouále spumá, cíte unul le adáugám la unt, adáugám si smíntíná frecínd usurel, apoi íncorporám fáina cíte putzin píná se terminá, turnám compozitzia ín tava pregátitá, nivelám, rostogolim prunele prin 2 linguri fáiná apoi le asezám pe fiecare cu coaja ín sus ín cocá, apoi dám la cuptorul preíncázit timp de 20-30 minute la foc moale, o scoatem o punem sá se stímpere putin dupá care feliem dupá plac si preferintzá, servim presárat cu zahár pudrá vanilat sau sirop de prune, sau visine.
        sirop de prune:
            -peste sucul scurs de la prune presárám 3 linguri zahár si 2 vanilii, { dacá avem melasá adáugám 2 linguri melasá } si íl fierbem píná se íngroase putin, apoi íl dám la rácit dupá care íl ímpártzim pe fiecare portzie de desert la farfurie cínd servim desertul.

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése