Desert cu
prune.
-
500 gr. prune fárá símbure
-
150 gr. unt sau margariná rama
-
150 gr. zahár pudrá
-
3 ling. zahár tos
-
250 gr. fáiná
-
1 praf de copt
-
3 vanilii
-
2 dl
smíntíná grasá
-
2 ouá
Modul de
preparare
-spálám prunele le scoatem símburele ,
le presárám cu 3 linguri zahár, 3 vanilii si le punem ín strecurátoare la
scurs, ungem cu ulei si tapetám cu hírtie de copt tava de copt, preíncálzim
cuptorul, mestecám fáina cu praful de copt, frecám untul spumá cu zahárul praf,
batem ouále spumá, cíte unul le adáugám la unt, adáugám si smíntíná frecínd
usurel, apoi íncorporám fáina cíte putzin píná se terminá, turnám compozitzia
ín tava pregátitá, nivelám, rostogolim prunele prin 2 linguri fáiná apoi le
asezám pe fiecare cu coaja ín sus ín cocá, apoi dám la cuptorul preíncázit timp
de 20-30 minute la foc moale, o scoatem o punem sá se stímpere putin dupá care
feliem dupá plac si preferintzá, servim presárat cu zahár pudrá vanilat sau
sirop de prune, sau visine.
sirop de prune:
-peste sucul
scurs de la prune presárám 3 linguri zahár si 2 vanilii, { dacá avem melasá
adáugám 2 linguri melasá } si íl fierbem píná se íngroase putin, apoi íl dám la
rácit dupá care íl ímpártzim pe fiecare portzie de desert la farfurie cínd
servim desertul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése