Prájiturá
cu miere.
foile:
-
450 gr. fáiná
-
2 ouá
-
2 ling. lapte
-
2 ling. miere de albine
-
50 gr. unt
-
1 linguritzá bicarbonat
-
200 gr. zahár pudrá
crema:
-
3 dl . lapte
-
3 ling. griz
-
3 vanilii
-
200 gr. zahár praf
-
200 gr. unt sau rama
-
200 gr. gem caise
glazura:
-
200 gr. ciocolatá menaj
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
Modul de
preparare
foile: punem
íntr-un vas adínc ingredientele pentru foi, le frámíntám bine, apoi presárám
masa de lucru bine cu fáiná, rásturnám pe masa de lucru aluatul, íl ímpártzim
ín 4 si coacem patru foi, le dám la rácit, íntre timp pregátim crema,
crema: punem 3 dl lapte la fiert cu
vanilia, cínd laptele fierbe adáugám grizul si fierbem un griz cu lapte bine
omogen, dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá untul cu zahárul praf,
cínd grizul sa rácit complect, íl adáugám la untul frecat spumá si omogenizám
bine, ímpártzim crema ín 2 pártzi si jumátate, apoi ansamblám prájitura, punem
o foaie pe tava de prájituri, aplicám prima parte de cremá, o nivelám acoperim
cu a doua foaie peste care aplicám gemul de caise, acoperim cu a treia foaie
peste care aplicám a doua parte de cremá care vine acoperitá cu a patra foaie
peste care aplicám crema rámasá si glazurám,
glazura: fierbem
ingredientele pentru glazurá pe baie de abur píná obtzinem o ciocolatá
mátásoasá, lucioasá fluidá care o íntindem peste a patra foaie, dupá care dám la
rece prájitura pentru cíteva ore, apoi cu un cutzit tras prin apá fierbinte
feliem dupá plac si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése