Prájiturá
galbená
foile:
-
500 gr. fáiná
-
200 gr. zahár
-
1 linguritzá bicarbonat
-
4 ling. miere de albine
-
4 ling. smíntíná
-
2 ouá
-
70 gr. unturá porc
crema:
-
250 gr. unt sau rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
4 gálbenuse de ou
-
6 ling. rase fáiná
-
6 dl lapte
-
3 vanilii
glazura:
-
150 gr. cicolatá menaj
-
5 ling. lapte
-
5 ling ulei
Modul de
preparare
foile:
-íntr-un castron amestecám fáina cu
zahárul, bicarbonatul si frecám íntre palme cu untura de porc, adáugám mierea
íncálzitá putzin, batem spumá ouále, le adáugám si smíntíná si frámíntám o cocá
mai molcutzá care o ímpártim ín 4 pártzi si coacem 4 foi ín tavá de 22/39 cm,
apoi pregátim crema,,,
crema:
-frecám gálbenusele de ou 100 gr. zahár, adáugám laptele, íncorporám
fáina si fierbem un chelm bine omogen care íl dám la rácit complect, íntre timp
frecám spumá untul cu 100 gr. zahár si 3 vanilii, cínd chelmul sa rácit complect
íncorporám ín untul frecat spumá, omogenizám bine, ímpártzim crema ín 3 pártzi,
punínd deoparte cíteva linguri de cremá pentru ornat, si trecem la ansamblarea
prájiturii, punem prima foaie pe platoul de prájituri, aplicám peste ea o parte
din cremá, apoi acoperim cu a 2-a foaie, si continuám operatzia píná la a 4-a
foaie, apoi fierbem cicolata menaj cu uleiul si laptele pe baie de abur, píná
vom obtzine o ciocolatá fluidá lucioasá-mátásoasá care o aplicám peste a 4-a
foaie, dám la rece prájitura pentru 5 ore , apoi cu un cutzit trecut prin apá
fierbinte feleim prájitura, punem crema pusá deoparte ín sacul de spumá si
ornám fiecare felie cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése