2014. augusztus 19., kedd

Prájiturá galbená.

                            

Prájiturá galbená

        foile:
-        500 gr. fáiná
-        200 gr. zahár
-        1 linguritzá bicarbonat
-        4 ling. miere de albine
-        4 ling. smíntíná
-        2 ouá
-        70 gr. unturá porc

        crema:
-        250 gr. unt sau rama
-        200 gr. zahár pudrá
-        4 gálbenuse de ou
-        6 ling. rase fáiná
-        6 dl lapte
-        3 vanilii

        glazura:
-        150 gr. cicolatá menaj
-        5 ling. lapte
-        5 ling ulei

Modul de preparare
        foile:
                -íntr-un castron amestecám fáina cu zahárul, bicarbonatul si frecám íntre palme cu untura de porc, adáugám mierea íncálzitá putzin, batem spumá ouále, le adáugám si smíntíná si frámíntám o cocá mai molcutzá care o ímpártim ín 4 pártzi si coacem 4 foi ín tavá de 22/39 cm, apoi pregátim crema,,,
     crema:
                -frecám gálbenusele de ou 100 gr. zahár, adáugám laptele, íncorporám fáina si fierbem un chelm bine omogen  care íl dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá untul cu 100 gr. zahár si 3 vanilii, cínd chelmul sa rácit complect íncorporám ín untul frecat spumá, omogenizám bine, ímpártzim crema ín 3 pártzi, punínd deoparte cíteva linguri de cremá pentru ornat, si trecem la ansamblarea prájiturii, punem prima foaie pe platoul de prájituri, aplicám peste ea o parte din cremá, apoi acoperim cu a 2-a foaie, si continuám operatzia píná la a 4-a foaie, apoi fierbem cicolata menaj cu uleiul si laptele pe baie de abur, píná vom obtzine o ciocolatá fluidá lucioasá-mátásoasá care o aplicám peste a 4-a foaie, dám la rece prájitura pentru 5 ore , apoi cu un cutzit trecut prin apá fierbinte feleim prájitura, punem crema pusá deoparte ín sacul de spumá si ornám fiecare felie cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi servim.

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése