Chrochette
din carne
ingrediente/
4 portzii
Sos alb:
-
50 gr. unt
-
3 ling. fáiná
-
2 dl lapte
-
1 linguritzá vegeta
-
1 vírf cutzit nucsoará
-
1 vírf cutzit piper
crochet:
-
700 gr. carne tocatá
-
6 ouá
-
1 leg. pátrunjel verde
-
1 buc.praz 20 cm
-
1 vírf cutzit piper colorat
-
1 linguritzá condiment grill
-
1 caná fáiná
-
1 caná pesmet
-
5 dl ulei
Modul de
preparare
-punem
untul la íncins ín 1 ling. ulei, adáugám 3 ling. fáiná. Cálim putzin apoi
stingem cu 2 dl
lapte, condimentám cu vegeta, piper si nucsoará, fierbem píná va fi foarte
omogen, dám la rácit complect, íntre timp pregátim carnea, tocám márunt prazul
íl cálim ín 3 ling. ulei, dupá ce sa rácit, amestecám totul ímpreuná, sosul
alb, cu carnea tocatá, prazul prájit, pátrunjelul verde tocat, piper, condiment
grill, vegeta, 3 ouá si sare dacá mai e nevoie, omogenizám-frámíntám bine
ingredientele, asezonám de condimente apoi punem la íncins 5 dl ulei, cu mína udá luám
din aluatul de carne tocatá cíte o míná de aluat, íl formám ín míná ca si
mititeii, íl dám prin fáiná, prin cele 3 ouá bátute spumá si rostogolim prin
pesmet, apoi la foc moale prájim crochettele de culoare maronie, si servim cu
cartofi cu majonezá si ridichi, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá
retzertei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése