2014. augusztus 13., szerda

Cornuri-chifle.

                   

Cornuri-chifle.

      aluatul:
-        2 dl lapte
-        50 gr. margariná rama
-        2 ling. zahár
-        sare
-        25 gr. drojdie
-        500 gr. fáiná
-        2 ouá

Modul de preparare
                  -punem drojdia la dospit ín putzin lapte cáldutz cu 1 ling. zahár, iar fáina o punem pe masa de lucru o frecám cu margarina, sare, zahár íntre palme, adáugám drojdia dospitá, 1 ou si íncepem frámíntatul adáugínd atíta lapte ca sá obtzinem o cocá elasticá molcutzá si frámíntám píná aluatul face básicutze, apoi punem aluatul la dospit ín loc cáldutz si ferit de curentzi, de aer, cínd volumul aluatului sa dublat, íl rásturnám ínapoi pe masa de lucru, íntindem aluatul ín formá rotundá si de la mijlocul cercului spre margine táiem 8 triunghiuri, apoi la baza triunghiului, adicá partea dinafará, partea mai latá a triunghiului o rulám ínspre interior, ungem tava de copt cu margariná, presárám cu fáiná si asezám chiflele ín tavá, sau ungem tava cu ulei si tapetám cu hírtie de copt, apoi batem 1 ou cu zahár si 1 linguritzá smíntíná , ungem chiflele si dám la dospit píná chiflele se-au dublat volumul dupá care mai ungem odatá cu ou si dám la cuptorul íncálzit ín prealabil timp de 20-30 minute, timp ín care íntoarcem tava odatá ín cuptor, apoi facem proba de copt, servim cu lapte, cacao cu lapte , cafea cu lapte, sau chiar caatare dupá poftá si preferintzá.
            Mentziuni:

                       -aceste chifle se pot umple cu brínzá de vaci sau gem dupá preferintzá, modul de preparare rámínínd acelasi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése