Cornuri-chifle.
aluatul:
-
2 dl lapte
-
50 gr. margariná rama
-
2 ling. zahár
-
sare
-
25 gr. drojdie
-
500 gr. fáiná
-
2 ouá
Modul de
preparare
-punem
drojdia la dospit ín putzin lapte cáldutz cu 1 ling. zahár, iar fáina o punem
pe masa de lucru o frecám cu margarina, sare, zahár íntre palme, adáugám
drojdia dospitá, 1 ou si íncepem frámíntatul adáugínd atíta lapte ca sá obtzinem
o cocá elasticá molcutzá si frámíntám píná aluatul face básicutze, apoi punem
aluatul la dospit ín loc cáldutz si ferit de curentzi, de aer, cínd volumul
aluatului sa dublat, íl rásturnám ínapoi pe masa de lucru, íntindem aluatul ín
formá rotundá si de la mijlocul cercului spre margine táiem 8 triunghiuri, apoi
la baza triunghiului, adicá partea dinafará, partea mai latá a triunghiului o
rulám ínspre interior, ungem tava de copt cu margariná, presárám cu fáiná si
asezám chiflele ín tavá, sau ungem tava cu ulei si tapetám cu hírtie de copt,
apoi batem 1 ou cu zahár si 1 linguritzá smíntíná , ungem chiflele si dám la
dospit píná chiflele se-au dublat volumul dupá care mai ungem odatá cu ou si
dám la cuptorul íncálzit ín prealabil timp de 20-30 minute, timp ín care
íntoarcem tava odatá ín cuptor, apoi facem proba de copt, servim cu lapte,
cacao cu lapte , cafea cu lapte, sau chiar caatare dupá poftá si preferintzá.
Mentziuni:
-aceste chifle se pot umple cu brínzá de
vaci sau gem dupá preferintzá, modul de preparare rámínínd acelasi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése