2014. augusztus 4., hétfő

Bukta cu marmeladá.

                      

Bukta cu marmeladá.

    aluatul:
-        500 gr. fáiná
-        2,5 gr. drojdie proaspátá
-        2 ouá
-        60 gr. unt
-        2 vanilii
-        2 dl lapte
-        100 gr. zahár
-        sare
-        marmeladá-gem pentru umplut, sau,,,

modul de preparare
         -punem drojdia la crescut ín ½ dl lapte si 1 ling. zahár, frecám untul cu fáina si zahárul íntre palme, adáugám sare, ouále bátute spumá, drojdia crescutá, si atíta lapte ca sá obtzinem o cocá elasticá potrivit de vírtoasá, apoi frámíntám píná face básici, o punem la dospit ínt-un loc ferit de curentzii de aer, cínd aluatul se-a dublat voumul, presárám masa de lucru cu fáiná, rásturnám aluat pe masa de lucru, íl íntindem de grosimea potrivitá, circa ½ cm, ímpártzim aluatu íntins ín dreptunghiuri de márime potrivitá, ungem tava de copt cu unt, tapetám cu fáiná sau hírtie de copt, aplicám ín fiecare dreptunghi cíte o linguritzá marmeladá-gem, rásucim dreptunghuiul ín lung ca sá obtzinem formá de ruladá micá, asezám bucara ín tava de copt, si repetám operatzia, píná la terminarea aluatului, si fiecare ruladá o asezám ín tavá una língá alta, cínd tava este pliná ungem cu ou bátut spumá cu putzin zahár, punem tava la loc cald, si lásám sá dospreascá píná suciturile ísi vor dubla volumul, apoi mai ungem odatá alautul cu ou bátut si dám la cuptor pentru 20 minute la foc moale, cínd íntoarcem tava ín cuptor, mai lásám 10-15 minute píná ruladele se rumenesc, apoi scoatem din cuptor, desprindem ruladele unele de altele, pudrám cu zahár vanilat dupá prefeintzá, si servim cáldutze, dar si reci sínt tot atít de pufoase si gustoase.

          Mentziuni : se mai pot umplea cu : brínzá, nucá, mac, mere sau combinatzie de nucá cu gem, mac cu mere,, sínt grozave.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése