2014. augusztus 14., csütörtök

Scoardá cu brínzá.

                       

Scoardá cu brínzá.

       coca:
-        500 gr. fáiná
-        250 gr. margariná-rama
-        1 ou íntreg
-        1 gálbenus
-        4 ling. zahár
-        20 gr. drojdie
-        ½ litru lapte
-        Sare

      umplutura:
-        500 gr. brínzá vaci
-        150 gr. zahár pudrá
-        3 vanilii
-        1 lámíie-coaja
-        1 ou
-        2 gálbenuse
-        2 ling. griz

Modul de preparare

             -punem fáina pe masa de lucru, amestecám fáina cu sare, zahár si o frecám íntre palme cu margarina apoi facem cuib ín ea, dizolvám drojdia ín putzin lapte cáldutz cu 1 lingurá zahár, turnám compozitzia de drojdie ín cuibul de fáiná, o presárám cu fáiná si o lásám sá dospeascá bine, apoi batem si ouále ín cuib, mestecám si íncepem frámíntatul adáugínd cíte putzin lapte cáldicel píná vom obtzine o cocá molcutzá bine elasticá, dupá care frámíntám píná aluatul face básicutze,  dacá e nevoie evident mai presárám coca cu fáiná din cínd ín cínd, cínd aluatul face básicutze ímpártim  ín 4 bilutze si íntindem fiecare bilutzá de circa 30 cm lungime si 25 cm látzime, apoi la mijlocul fiecárei scorzi asezám umplutura dea lungul, mestecám bine brínza de vaci cu zahárul pudrá, vanilia, coaja de la 1 lámíie, 2 gálbenuse de ou si grizul, apoi ímpártzim compozitzia ín 4 pártzi, si aplicám pe fiecare scoardá la mijlocul scorzii ín lungul scorzii umplutura, apoi íncrestám fiecare scoardá pe ambele pártzi ín látzime de circa 2 cm la distantze egale tot de circa 2 cm, pe ambele pártzi , dupá care íncepem sá acoperim umplutura ín felul urmátor : fiecare crescáturá o ridicám peste umpluturá odatá partea stíngá apoi partea dreaptá ca si cum am ímpleti cozonac, ínsá aducem aluatul numai píná la mijlocul scoardei, adicá píná acoperim umplutura, apoi aducem partea opusá tot píná la mijlocul scoardei, si continuám operatzia píná la capátul scorzii, ungem tava cu margariná, o tapetám cu fáiná, sau punem hírtie de copt unsá cu ulei, asezám cíte 2 scorzi ín fiecare tavá, batem bine ouále rámase cu zahár si 1 lingurá smíntíná, ungem ímpletiturile si le lásám la dospit, cínd volumul aluatului sa dublat, mai ungem cu ou si dám la cuptorul íncálzit ín prealabil timp de 30 minute la foc moale, timp ín care íntoarcem odatá tava ín cuptor, apoi facem proba de coacere dacá nu este coaptá mai coacem circa 10 minute, dupá care dám la rácit, apoi feliem dupá gust si preferintzá si  servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése