Piscot cu
cremá vanilie
piscotul:
-
6 ouá
-
300 gr. zahár pudrá
-
3 vanilii
-
1 lámíie
-
200 gr. fáiná
-
1 linguritzá bicarbonat
-
6 ling. apá
crema:
-
200 gr. unt sau rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
2 plic. budincá vanilie
-
3 vanilii
-
4 dl lapte
-
2 dl friscá
pentru ornat
-
drageuri de ciocolatá pentru ornat
Modul de prepaerare
piscotul:
-separám gálbenusele de albusuri, gálbenusele
le frecám spumá cu 150 gr. zahár pudrá, adáugám coaja de la lámíie, 3 vanilii, bicarbonatul
stins cu zeama de la jumátate de lámíie, cínd gálbenusele sau fácut cremá
spumoasá adáugám usurel 6 linguri apá si fáina, omogenizám fáina, apoi batem
spumá tare albusurile cu 150 gr. zahár pudrá si zeama de la jumátate de lámíie,
le adáugám la compozitzia de gálbenuse usurel
cu spatula, nu cu robotul, mestecám usurel píná la íncorporare, ungem tava de
copt cu ulei , tapetám cu hírtie de copt, turnám blatul ín tavá si dám la copt,
pentru 20 minute, dupá care facem proba de copt, dacá blatul nu e copt mai
coacem circa 10-15 minute apoi dám la rácit complect, íntre timp pregátim
crema,
crema:
-punem 2 dl lapte la fiert cu 3 ling.
zahát tos, budinca o dizolvám ín 2
dl lapte, cínd laptele dá ín clocot, adáugám budinca
dizolvatá si fierbem o budincá bine omogená, cínd e destul de vírtoasá budinca
adáugám vanilia, apoi dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu
zahárul praf, dupá ce budinca sa rácit complect, o adáugám la untul frecat si
mixám píná vom obtzine o cremá lucioasá mátásoasá, omogená, apoi ímpártzim
crema ín douá pártzi si jumátate, si trecem la ansamblarea prájiturii,
-táiem
blatul de piscot orizontal, ín trei pártzi, adicá facem 2 táieturi, orizontale
pentru a obtzine trei foi, partea de jos
o asezám pe tava de torturi, aplicám peste ea o parte din cremá, acoperim cu a
doua foaie, adicá mijlocul blatului peste care nivelám a doua parte de cremá, peste
care aplicám partea de sus a blatului adicá a 3-a foaie care vine acoperitá cu
crema rámasá adicá jumátate de portzie si dám prájitura la rece pentru 1 orá jumate,
dupá o orá jumate, felime prájitura ín cuburi mari, apoi batem 2 dl friscá spumá, punem
frisca ín sacul de spumá si ornám fiecare pátrat de prájiturá, apoi punem ín
capul fiecáruia cíte un drageu de ciocolatá dupá cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei si prájitura este gata de servit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése